Træningsur Test

Annoncer

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Det er svært at skelne mellem de mange digitale ure på markedet. Faktum er dog, at der ofte ikke er nogen forskel på et puls-, løbe- eller træningsur. Det er samme type ur, der har samme funktionalitet, men blot har forskellige betegnelser. Mange betegner dog denne type ure som et træningsur.

Hvis du selv er på udkig efter et træningsur, er du sandsynligvis bevidst om, at du har mange muligheder. Det kan derfor virke besværligt at finde det bedste træningsur for dit vedkommende. Hvis du leder efter et ur til træning, er det værd at undersøge modellerne herunder, der er blandt de bedste på det danske marked.

Sportsbuddy Veryfit V2

sportsbuddy veryfit v2

Forhandler Pris Mere info

599,-

599,- Gå til forhandler

Dit valg af træningsur er ikke nemt. Der er et utal af modeller at vælge mellem. Derfor kan det være svært at finde det rette. Hvis du skal bruge et træningsur til styrketræning, skal du typisk vælge et andet ur, end hvis det skulle bruges til løb. I et sådant tilfælde er det fx en god idé at vælge et træningsur med interval.

Du kan dog også tage et kig på Sportsbuddy Veryfit V2. Det er et ur, der kan bruges til de fleste formål. Det er nemlig forsynet med hele otte forskellige sportsprogrammer indbygget. Det inkluderer bl.a. løb, cykling, fodbold, fitness, tennis og yoga. Vælg blot den ønskede aktivitet, og få et præcist overblik over din aktivitet.

Sportsbuddy har også valgt at udstyre Veryfit V2 med en indbygget mindfullness-funktion. Det er en funktion, der gør det nemt at få mere fokus og koble lidt fra. Du skal blot trykke starte og følge instruktionerne, der er at finde på skærmen. Efter rutinen er gennemgået, vil du finde din indre ro og få mere overskud i hverdagen.

Fitbit Alta HR

fitbit alta hr

Forhandler Pris Mere info

578,-

578,- Gå til forhandler

Er du på udkig efter et træningsur, der byder på et slankt og let design? I så fald bør du tage et kig på Fitbit Alta HR. Det er et moderne og elegant aktivitetsur, der passer til enhver lejlighed. Du kan næsten ikke mærke, at du har dette ur om håndleddet, hvorfor det er ideelt at bruge i forbindelse med sport, motion og fitness.

Fitbit har forsynet uret med en PurePulse HeartRate-monitor. Det har også et batteri med en høj kapacitet, hvorfor det har op til syv dages kontinuerlig observation på en opladning. Det registrerer alle dine aktiviteter, uanset om du er på gå-, løbe- eller cykeltur. Samtidig leverer det også relevante råd gennem Fitbits egen app.

Uret holder øje med din hjerteaktivitet

Som angivet herover, er uret udstyret med en PurePulse HeartRate-monitor. Det betyder, at det holder øje med din hjerteaktivitet til hver en tid. Det hjælper dig også med at benytte forskellige pulszoner, der gør, at du kan få mere ud af din træning. Med andre ord, så får du mest muligt ud af din træning med et Alta HR.

Aktivitetsmåleren overvåger ligeledes din kalorieforbrænding i løbet af dagen. Med afsæt i de data, som dit ur indsamler, giver det en indsigt, der kan forbedre din form. Derfor er det et fremragende valg, hvis du gerne vil have et ur på håndleddet, der er mere end blot et ur. Det kan man i hvert fald roligt sige om Alta HR.

Forsynet med et letlæsigt OLED-display

På det letlæselige OLED-display kan du følge med de mest væsentlige oplysninger. Oplysningerne vises i høj kontrast og holder ligeledes strømforbruget på et minimum. Du kan trykke på skærmen, når du skal styre de enkelte funktioner. Samtidig kan du også scrolle rundt, hvis du fx ønsker at se dine fremskridt mod dine mål.

Det er også et ur, der kan overvåge din søvnkvalitet. Det er nemlig i stand til at skelne både mellem let, dyb og REM-søvnfaser. Det indsamler data og giver dig feedback, så du får en sund søvn, da det er vigtigt. Hvis det ønskes, er det muligt at blive vækket af tavs, diskret vibrationsalarm på dit håndled om morgenen.

Flere muligheder for integration og synkronisering

Du kan parre dit Fitbit Alta HR med din smartphone. Det sker selvfølgelig ved hjælp af Bluetooth. Der er flere gode grunde til, at du bør gøre dette. Det skyldes dog i høj grad, at du kan få et kortfattet overblik over alle de data, der indsamles. De mange data kan virke uoverskuelige på urets skærm, men ikke på din smartphone.

Træningsuret kan selvfølgelig også vise meddelelser og notifikationer fra din smartphone. Derfor kan det vise meddelelser om indgående beskeder, opkald o.l. Disse notifikationer kan ses og læses direkte på urskærmen. Du behøver derfor ikke at tage din telefon op, men kan blot tage et kig på dit træningsur til fitness.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • GPS: Nej
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Nej
 • Skærm: OLED
 • Understøtter: Android og iOS
 • Batteri: Lithium-polymer
 • Batteritid: Op til syv dage
 • Vægt: 25 gram

Garmin Forerunner 35

garmin forerunner 35

Forhandler Pris Mere info

725,-

725,- Gå til forhandler

Hvis du ikke vil gå galt i byen, når du køber et træningsur, er det en god idé at gå efter et Garmin træningsur. Det kunne fx være deres Forerunner 35, der er et træningsur med indbygget pulsmåler. Derfor er det meget mere end blot en aktivitetsmåler. Det er et redskab, der kan være til stor gavn for dig – både dag og nat.

Forerunner 35 kan måle din puls på hvert et tidspunkt af døgnet. Det har nemlig også indbygget søvnanalyse, som måler på flere parametre om natten. Dertil er det også muligt at indstille daglige mål, der kan hjælpe dig med at opretholde en sund livsstil. Hertil gives der gode råd om, hvordan du bedst holder din krop sund.

Du kan frit vælge mellem de mange forskellige aktivitetsmuligheder. Det inkluderer blandt andet muligheden for at modtage notifikationer, hvis du har siddet for længe. Som følge af dens understøttelse for Bluetooth-forbindelser, kan du nemt holde dig forbundet med din smartphone, hvis det er en Android- eller iOS-enhed.

Kan måle alle former for aktiviteter

Med en Garmin Forerunner 35 kan du måle alle former for aktiviteter. Dets primære funktion er pulsmåling, da det bruges til at måle dine aktiviteter – både om dagen og om natten. Samtidig kan det også analysere dine rutiner og søvnmønster. Det måler også skridt, forbrændte kalorier samt din dagligt bevægede distance.

Såfremt det ønskes, er det muligt at uploade dine data til Garmin Connect, der er en gratis applikation, der er udviklet af Garmin selv. I denne app kan du både analysere tendenser og dele din resultater. Uret er dertil forsynet med Move IQ, som er en funktion, der lader uret opfange ændret bevægelse og skifte måling.

Er forsynet med GPS-måler

Forerunner 35 er også forsynet med en GPS-måler. Derfor kan uret måle det specifikke start- og slutpunkt. Det er gældende, uanset om det er løb, cykling eller gang. Du kan også bruge den indbyggede GPS til både at navigere og måle din træningsdistance. Derfor er der adskillelige anvendelsesmuligheder for GPS-måleren.

Samtidig er Garmin-uret også i stand til at fungere sammen med din smartphone eller tablet. Det betyder, at du er sikret, at du får det ultimative udbytte fra dine målinger. Du kan nemlig blot uploade dine data til enten en smartphone eller tablet. Fra denne enhed kan du gennemgå dine træningsvaner til hver en tid.

Hvis du vælger at synkroniserer uret med en smartphone eller tablet (som du burde), er det også muligt at modtage notifikationer. Disse notifikationer vises, når du modtager beskeder på din enhed, hvilket er nemt, da du kan se dem direkte på dit håndled. Alle funktioner er justerbare og lavet til at være nemme at bruge.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • NFC: Nej
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Ja
 • Skærmstørrelse: 1,30”
 • Vægt: 37,3 gram
 • Batteri: Lithium-ion
 • Batteritid: Op til ni dage

Polar M200

polar m200

Forhandler Pris Mere info

913,-

913,- Gå til forhandler

Hvis du køber et Polar træningsur, er du garanteret, at du får et ur, der er af høj kvalitet. Blandt deres udvalg er M200 én af deres mest populære modeller. Det er et træningsur med pulsmåler, der er forsynet med et bredt spektrum af funktioner. Det er en perfekt partner til dine løbeture eller til dine ture i fitnesscenteret.

Det er udviklet til at kunne gøre disse ture mere interessant og motiverende. Uret overvåger dine aktiviteter døgnet rundt, hvorfor du er garanteret et komplet overblik over din form og dine forbedringer. Som følge af urets håndledspulsmåler undgår du at skulle have en ekstern pulsmåler omkring brystet, når du motionerer.

Du er garanteret, at du altid får præcis feedback på din puls. Det er dog ikke det eneste, der gives feedback på, når du har dette ur om håndleddet. Du får også overblik over antal kalorier du har forbrændt mv. Takket være den integrerede GPS-teknologi, måles alle dine bevægelser og ruter med en stor nøjagtighed.

Stilrent og moderne design

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke er alle træningsure, der er lige pæne. Hvis du har i sinde, at det skal være et ur, der også kan bruges til dagligt, er designet selvfølgelig vigtigt. I en sådan anledning kan du roligt vælge et Polar M200. Det er nemlig et godt træningsur, der byder på et stilrent og moderne design.

Sportsuret er desuden vandafvisende, hvorfor det er ideelt til dig, der godt kan lide udendørs aktiviteter. Du skal nemlig ikke være bekymret for dårligt vejr, brusebad eller endda kortere svømmeture. Det er desuden muligt at udskifte urremmen, så den matcher dit outfit. De forskellige remme bliver dog solgt separat.

Overvåger al din aktivitet

Du kan få mange træningsure. Det er dog ikke alle, der kan overvåge din aktivitet døgnet rundt. Det kan dog lade sig gøre med Polar M200. Ikke nok med det, så er det også muligt at sætte personlige mål. Det skal være mål, der handler om at forbedre dit helbred, ligesom du også kan se, hvor lang tid du bruger på din træning.

Det er ved hjælp af aktivitetsovervågningen, at du kan få besked om, at du har været inaktiv for længe. Dertil modtager du også regelmæssig feedback på uret, som er fyldt til randen med professionelle helbredstips. Der skal derfor ikke herske tvivl om, at det er et træningsur, der er i stand til at klare det hele.

Få det bedste ud af din træning

Her får du et træningsur med skridttæller, der er udviklet til, at du skal få det bedste ud af din træning. Det er bl.a. muligt at forbedre din kondition ved at sætte et indeks for den mest optimale puls. Dertil er det også muligt at måle den totale distance du har gået, cyklet, løbet, roet e.l. Du kan endda også se omgangstider.

Hvis du ofte løber, så er Polar M200 også et godt valg. Her kan du vælge mellem programmer til både 5 km, 10 km, halvmaraton eller maraton. Du kan endda sammenligne dine resultater med dine venner, hvilket skal ske mellem Polar Flow-app’en. Du kan også vælge mellem et udvalg af displays, der giver forskellige data.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • NFC: Nej
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Ja
 • Skærm: LCD, 1”
 • Batteri: Lithium-ion
 • Batterikapacitet: 180 mAh
 • Batteritid: Op til seks dage
 • Vægt: 40 gram

Samsung Galaxy Fit

samsung galaxy fit

Forhandler Pris Mere info

725,-

725,- Gå til forhandler

Du har mange muligheder, hvis du gerne vil købe et Samsung træningsur. Et af de mest populære valg er dog deres Galaxy Fit. Det bliver hurtigt din nye partner i forbindelse med alle sportslige aktiviteter. Det er et ur, der egner sig til de fleste, uanset om du er meget seriøs omkring din træner, eller du blot løber i ny og næ.

Du vil hurtigt komme til at sætte pris på, at det er et ur, der byder på et væld af funktioner. Det er blandt andet forsynet med skridttæller, pulsmåler, automatisk aktivitetsmåling samt en stresshåndteringsfunktion. Som følge af det slanke, stilrene udseende, fungerer det lige så godt som et stykke modetilbehør.

Smartwatch med høj bærekomfort

Galaxy Fit er et komfortabelt ur, der er rart at have på hele dagen. Det er der flere årsager til. Det skyldes dog især, at det har en lav vægt, om end det slanke design også har indvirkning på det. Du kan betjene uret ved hjælp af en 0,95” Full Color AMOLED-skærm. Det er dog også blevet forsynet med en hardware-knap.

Samtidig er det også værd at bemærke, at det er et ur med en 5 ATM vandresistenscertificering. Derfor skal du ikke tøve med at tage det med i bruseren eller i poolen. Hvis du ofte er udendørs, er det også et godt valg, da du ikke skal bekymre dig for regn osv. Det er selvfølgelig også en af fordelene ved urets store popularitet.

Kan genkende aktiviteter helt automatisk

Det er ikke alle træningsure, der kan genkende aktiviteter på automatisk vis. Det kan Galaxy Fit dog. Hvis du giver dig i kast med at løbe, gå, cykle, ro eller en form for dynamisk træning, kan uret selv genkende det. Det er en fordel, hvis du ofte glemmer at tænde for dit træningsur eller en app, inden du går i gang med at træne.

Hvis det ikke er én af de førnævnte træningstyper, der hovedsageligt er dit fokus, kan du også vælge manuelt mellem mere end 90 forskellige aktiviteter. Det kan du gøre i Samsung Health, som er en applikation til både iOS og Android, der er udviklet af Samsung selv. Du skal selvfølgelig huske at starte app’en, før din træning.

Byder på et hav af velværefunktioner

Hvis du skal leve en sund og balanceret livsstil, er det ikke blot vigtigt at motionere. Du skal også sørge for at spise sundt og få rigeligt med kvalitetssøvn. Det er dog ikke alle, der har nemt ved at få nok søvn. Derfor er Galaxy Fit udstyret med søvnanalyse og stresshåndteringsfunktioner, der er udviklet med fokus på velvære.

Du kan selvfølgelig også tjekke dine notifikationer og beskeder på dit Galaxy Fit. Det kræver dog, at du faktisk har synkroniseres uret med din smartphone. Uret har også en såkaldt Smart Widget, der viser information om alarmer, kalender og vejr. Rejser du til en anden tidszone, vil uret automatisk vise et dobbelt ur.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • Skærm: Digital AMOLED, 0,95”
 • Pulsmåler: Ja
 • Skridttæller: Ja
 • Søvnanalyse: Ja
 • OS: Realtime OS
 • Batterikapacitet: 120 mAh
 • Vægt: 24 gram
 • Understøtter: Android 5.0+ og iOS 10.0+

Skift sang direkte på dit ur

Med dette ur på håndleddet, er du ikke afhængig af at have din smartphone i nærheden til træning. Du kan blot skifte og styre musikken på dit ur. Det sker selvfølgelig via en Bluetooth-forbindelse, hvis du har koblet dit ur til en iOS- eller Android-funktion. Derfor er det nemt at styre musik, så du altid hører, hvad du vil høre.

Du kan selvfølgelig også modtage notifikationer på urets skærm. Du vil modtage en notifikation i op til flere sammenhænge. Det gør du blandt andet, når du modtager en besked på Facebook, Snapchat eller SMS. Det er ligeledes muligt at modtage eller afslå et opkald via uret, så din træning ikke bliver forstyrret.

Få et komplet overblik over din aktivitet

Når du har dit Sportsbuddy Veryfit V2 om håndleddet, vil du altid have et komplet overblik over din aktivitet, puls og søvn. Derfor er det nemt at skabe et overblik over data om samtlige aspekter af din tilværelse. Der er mange, der tror, at dette ur kun kan bruges i forbindelse med træning – det er dog slet ikke tilfældet.

Du har adskillelige muligheder med uret. Det har tilmed et stort batteri med en kapacitet på hele 65 mAh. Derfor kan uret holde strøm i op til 10 dage – den egentlige levetid afhænger dog af både brug og indstillinger. Noget der er nyt i Veryfit-serien er, at Veryfit V2 er udstyret med et stopur, der kan bruges til intervaltræning.

Du kan personliggøre dit smartwatch

Hvis du gerne vil have et ur, som ikke sidder på alles håndled, er dette et godt valg. Du kan gøre dit træningsur mere personligt, da du kan vælge mellem hele fem forskellige interfaces. Du kan blandt andet vælge mellem et analogt eller et digitalt ur. Du kan også vælge en urskive, der viser vejrudsigten for de følgende tre dage.

Hvilket træningsur skal jeg vælge?

Der skal ikke herske tvivl om, at det ikke er nemt at finde det rette træningsur. Der er mange faktorer, du bør inddrage i dine overvejelser, hvis du skal vælge den rette model. I sidste ende er det dog et spørgsmål, hvad dine behov er. Der er nemlig stor forskel på, hvad folk har af behov og krav til deres træningsur.

Hvis du har i sinde at købe et træningsur, er det derfor en god idé at sætte dig ind i dine behov. Der er flere forskellige parametre at fokusere på i denne sammenhæng. Nogle af dem er dog vigtigere end andre. Du skal selvfølgelig sikre, at du finder et ur, der er forsynet med de funktioner, du mener, du har brug for.

I denne forbindelse skal du bl.a. overveje, hvilket af nedenstående funktioner, som du har behov for:

 • Skridttæller
 • Kalorietæller
 • Blodtryksmåler
 • Søvnanalyse
 • Pulsmåler
 • Stopur
 • GPS

Det er ikke alle, der har brug for alle de funktioner, der er nævnt herover. Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at vurdere, hvad du har af behov. Hvis du ikke har i sinde at sove med det, er der ikke nogen grund til at betale for et ur med søvnanalyse. Skal det bruges indenfor, er der desuden heller ikke brug for GPS.

Kig også gerne nærmere på app-mulighederne

Det er de færreste, der vælger at kigge på deres data direkte på urets skærm. I stedet vælger man typisk at synkronisere dataene til en app på sin smartphone. Derfor er det også noget, du skal være opmærksom på, når du skal købe et nyt træningsur. Det skal nemlig være kompatibelt med din foretrukne applikation.

De fleste producenter af træningsure, har også lavet deres egne apps. Derfor er det oplagt, at du vælger at bruge disse. Typisk fungerer de nemlig bedst med dit valgte ur. Der findes dog også øvrige apps, der kan synkroniseres med flere forskellige trænings- og aktivitetsure. Disse er også værd at overveje.

Hvis der er tale om et ur, der er effektivt og intuitivt, men som kun fungerer sammen med en app, der ikke er fyldestgørende, er det ikke pengene værd. Derfor er app’en stort set lige så vigtig som uret.