Aktivitetsmåler Test

Annoncer

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Det er ikke alle, der synes, at det er lige sjovt at motionere. En aktivitetsmåler kan dog gøre det sjovere, hvis man har svært ved at finde motivationen. Disse målere findes i et væld af varianter, der dækker forskellige behov. De kaldes også for aktivitetsure og fitnessure, som blot er forskellige betegnelser for samme produkt.

I løbet af de senere år er aktivitetsmålerne blevet mere avancerede. I dag kan de fx måle skridt, puls og sågar søvn. I vores aktivitetsmåler test ser vi nærmere på en række forskellige modeller, så du kan finde den bedste aktivitetsmåler for dit vedkommende. Der er nemlig stor forskel på folks behov, og på de forskellige modeller.

Sportsbuddy Veryfit V3

sportsbuddy verifit v3

Forhandler Pris Mere info

699,-
699,- Gå til forhandler

Du sparer lige nu 10% og får gratis fragt hos SportsBuddy med rabatkoden: “POPUP44KV” – Brug rabatkoden her!

Hvis du ikke kun har interesse i, at din aktivitetsmåler kan bruges i løbet af dagen, er Veryfit V3 værd at have med i dine overvejelser. Dette er et armbånd, der også kan holde styr på din søvn, så du til hver en tid får det bedste udgangspunkt for en god dag. I den medfølgende app kan du se, hvordan og hvor meget du har sovet.

Oplever du at have sovet dårligt, kan det skyldes, at dit aktivitetsniveau har været for lavt. Det kan du også få et overblik over i førnævnte app. Dertil er den også vand- og støvtæt, hvorfor du ikke skal bekymre dig om at have den på i bad, når du sveder e.l. Derfor kan du også roligt have dit Veryfit V3 på hele døgnet rundt.

Indbygget pulsmåler og skridttæller

Der er tale om et ur, der kan bruges til hverdag, til motion og om natten. Det er udstyret med en pulsmåler, der bl.a. gør det muligt at intervaltræne på din løbe- eller cykeltur. Ønskes det, at du kan bruge det som et sportsur, har det flere specifikke funktioner, der gør det til en ideel partner til både løb, cykling eller gang.

Foruden at være forsynet med en pulsmåler, er den også blevet udstyret med en skridttæller. Derfor er det nemt at få et godt overblik over din aktivitet i løbet af dagen. Hvis du når dit daglige mål, får du sågar en lille notifikation på skærmen. Du kan selv opstille dit daglige mål, hvilket gøres ved hjælp af tidligere nævnte app.

Elegant og slankt design

Du kan sagtens gå med dit Veryfit V3 til dagligt. Det har nemlig et elegant og slankt design. Hvis du ønsker at sætte lidt farve på hverdagen, kan du blot skifte til en mere farverig rem. Det er dertil blevet udstyret med en flot 0,96” stor farveskærm. Skærmen har touch-funktion, hvorfor det er nemt at betjene denne måler.

Hvis du har parret dit Veryfit V3 med Veryfit Pro-app’en på din smartphone, vil du modtage notifikationer på enhedens skærm. Det får du, når du modtager opkald, SMS’er og deslige. Det er nemt at koble de to enheder sammen, da dette fungerer via Bluetooth. Derfor kan du altså parre enhederne i løbet af ganske få sekunder.

Detaljer:

 • Skærm: OLED, 0,96”
 • Vandtæt: Ja
 • Batteri: 70 mAh
 • Batteritid: Op til 10 dage
 • Mål (Uden rem): H: 10 mm. x B: 17 mm. x L: 54 mm.
 • Vægt: 24 gram
 • Pulsmåler: Ja
 • Skridttæller: Ja
 • Kalorietæller: Ja
 • Blodtryksmåler: Nej
 • Søvntracker: Ja

Polar M200

polar m200

Forhandler Pris Mere info

913,-

913,- Gå til forhandler

Ønsker du at købe en aktivitetsmåler, og vil du ikke gå på kompromis med dit valg, er en Polar aktivitetsmåler et godt valg. Deres Polar M200 er en måler, der vil gøre løb, fitness, gang, cykling m.m. mere interessant og motiverende. Den overvåger dine aktiviteter døgnet rundt, og giver et overblik over de indsamlede data.

Polar har også forsynet deres M200 med en pulsmåler, der kan måle din håndledspuls. Derfor slipper du for at have en pulsmåler omkring brystet, mens du også får præcis data om din puls, antal forbrændte kalorier mv. Du kan også takke den integrerede GPS for, at alle dine bevægelser og ruter bliver målt på præcis vis.

Hjælper med at maksimere din træning

Polar M200 er udviklet til at maksimere din træning, så du får mest muligt ud af den. Det kan bl.a. hjælpe dig med at forbedre din kondition ved at sætte et indeks for optimal puls. Det er dog især målrettet dig, der løber meget, da det kan måle den totale længde for din løbetur, regne omgangstider mv.

Endvidere er det også muligt at vælge mellem prorammer til 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton. Hvis du har venner eller familiemedlemmer, der også løber med et Polar-ur, kan I sammenligne jeres resultater via Polar Flow-app’en. Du kan også vælge mellem et væld af displays, der viser forskellige informationer.

En moderne og elegant aktivitetsmåler

Måleren er vandafvisende, hvorfor du kan have det på i brusebad, dårligt vejr, eller tilmed en kortere tur i en pool. Derfor egner det sig til dig, der er glad for udendørs aktiviteter. Det bør også nævnes, at du kan udskifte urremmen, så den matcher dit outfit. Remmene sælges dog separat, hvorfor du selv skal tilkøbe disse.

Du kan også sætte personlige mål med henblik på at forbedre dit helbred. Du kan dog også følge med i, hvor lang tid du bruger på fitnessaktiviteter samt modtage kontinuerlig feedback med helbredstips. Har du været inaktiv for længe, markerer Polar M200 med en vibration og en notifikation på det store display.

Det er ikke kun om dagen, det kan bruges. Det kan også bruges om natten, hvor det holder øje med, hvordan du sover. Med afsæt i dette, kommer den med anbefalinger til, hvordan du får en bedre søvn. Det indbyggede batteri giver desuden op til 30 dages brug med overvågning, mens det giver seks timers brug med GPS tændt.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Ja
 • Skærm: LCD, 1”
 • Batteri: Lithium-ion
 • Batterikapacitet: 180 mAh
 • Batteritid: Op til 30 dage
 • Vægt: 40 gram

Fitbit Charge 3

fitbit charge 3

Forhandler Pris Mere info

793,-

793,- Gå til forhandler

Fitbit Charge 3 er et ur med aktivitetsmåler, der er udviklet til dig, der vil lære din krop bedre at kende. Det er et aktivitetsmåler ur, der indsamler data, der kan bruges til at styrke din krop og din daglige trivsel. Uanset dine ønsker ift. sport og motion, er Charge 3 fra Fitbit en aktivitetsmål, der kan være til stor gavn for dig.

Du kan bruge til at registrere både yoga, cykling, svømning, løb og flere andre sportsaktiviteter. Derfor er du garanteret, at det er en måler, er også er klar til at styrke din præstation og din fysiske tilstand. Den byder på et slankt, diskret design, hvorfor du næsten ikke bemærker, at du har dit Fitbit Chrage 3 om dit håndled.

Forsynet med avanceret pulsmåler

Er du på udkig efter en aktivitetsmåler med GPS, er det ikke en Charge 3, du leder efter. Til gengæld er det et godt valg, hvis du ønsker dig en måler, der er forsynet med en avanceret pulsmåler. Det har Fitbit nemlig udstyret Charge 3 med, hvorfor det er i stand til at observere pulsen direkte på dit håndled.

Den avancerede pulsmåler kan dog ikke kun bruges til at observere din puls. Du kan også bruge den til at måle antal forbrændte kalorier. Det er en fordel, da du derved kan bruge denne data til at indstille intense niveauer til træning. Derfor er du garanteret, at du altid får det maksimale ud af din tid i fitnesscenteret.

Desuden er det også udstyret med en række specifikke modusser. Disse er udviklet til at garantere det bedst mulige udbytte fra din træning. I Charge 3 får du adgang til modusser til både øget fedtforbrænding og cardio. Dertil er der også en modus, der fokuserer på at optimere din maksimale ydelse i udholdenhedstræning.

Kan måle mange forskellige sportsaktiviteter

Med Fitbit Charge 3 er det muligt at måle specifikke træningsrutiner og flere forskellige sportsaktiviteter. Du vil som følge heraf modtage et bredt spektrum af specifikke data. Derfor er du garanteret, at du får data nok til at forbedre din præstation og følge din udvikling. Det er selvfølgelig det, der er idéen med dette armbånd.

Hvad end din præferencer er at dyrke yoga, cykle, svømme eller træne i et fitnesscenter, er Charge 3 klar til at være din faste partner. Det er forsynet med en SmartTrack-funktion, der gør det i stand til automatisk at måle en række træningsforløb. Derfor er der ikke behov for, at du selv starter dem, inden du kan gå i gang.

En anden fordel ved at vælge en Fitbit Charge 3 er, at det er vandtæt ned til 50 meter. Det betyder ikke blot, at du kan det på i bruseren, men også med en tur i poolen. Det kan tilmed bruges, hvis du ønsker at måle din præstation i vandet. Derfor egner det sig ikke blot til aktivitet på land, men også aktivitet i vand.

Detaljer:

 • Mål: B: 11,8 mm. x D: 28,8 mm.
 • Vægt: 30 gram
 • Garanti: 1 år
 • Batteritid: Op til syv dage
 • Skærm: Monokrom OLED
 • Bluetooth: Ja
 • Understøtter: iOS, Android og Windows Phone
 • Skridttæller: Ja
 • Kalorietæller: Ja

Xiaomi Mi Band 4

xiaomi mi band 4

Forhandler Pris Mere info

339,-

339,- Gå til forhandler

Hvis du gerne vil købe en billig aktivitetsmåler, er det en god idé at tage et kig på Mi Band 4 fra Xiaomi. Der er kun ganske få modeller, der nærmer sig samme prisleje, uden at gå på kompromis med dets funktionalitet og kvalitet. Derfor skal der ikke herske tvivl om, at Xiaomi Mi Band 4 er et rigtig godt aktivitetsmåler tilbud.

Det er et ideelt valg for dig, der har et ønske om at gøre din form bedre, men uden at ofte en mindre formue på din aktivitetsmåler. Til trods for den lave pris, skal du ikke bekymre dig for, at du kommer til at mangle en eller flere funktioner. Tværtimod, så har den, hvad langt de fleste har brug for i en aktivitetsmåler.

Giver dig dybdegående information

Når du gør brug af et Mi Band 4, får du en masse dybdegående information om alle aspekter af din træning. Det er dog ikke kun, når du træner, at du kan gøre brug af denne aktivitetsmåler. Faktisk er den udviklet til at kunne give dig data om hvert et aspekt af dit liv. Det dækker derfor over alle aktiviteter i din dagligdag.

Endvidere er det også værd at bide mærke i, at Xiaomi har forsynet deres Mi Band 4 med et stærkt batteri. Du skal derfor ikke bekymre dig for, at strømmen pludselig slipper op under et træningspas. Det er gældende, uanset om du har en tendens til at have meget lange træningspas eller ej, da batteriet sagtens holder til det.

Du kan frit vælge mellem de seks præprogrammerede sportsindstillinger i armbåndet. Derfor vil du også altid kunne finde en passende indstilling, uanset hvilken form for aktivitet, du vil begive dig ud i. Når du har det på håndleddet, får du selvfølgelig også en masse information om, hvordan du kan forbedre din træning.

Kan tages med på en svømmetur

Det er endda muligt at tage Xiaomi Mi Band 4 med på en svømmetur, såfremt det er noget, der ønskes. Det har nemlig en vandtæthed på 5 ATM, hvilket betyder, at du kan have det med ned til 50 meters dybde. Derfor er der ikke nogen grund til at tage det af, hvis du skal i bad eller du ønsker at registrere resultater i poolen.

Dertil bør det også nævnes, at det har et meget tyndt design, hvilket ligeledes medfører en lav vægt. Faktisk vejer det ikke mere end 22 gram, hvorfor du end ikke bemærker, at du har det på. Derudover har det også en urskive, der kan ændres, hvorfor du selv har mulighed for at skabe det look, som du ønsker, det skal have.

Detaljer:

 • Skærm: 0,95”
 • Opløsning: 120 pixels x 240 pixels
 • Batterikapacitet: 135 mAh
 • Batteritype: Li-Po
 • Batteritid: Op til 20 dage
 • Mål (Strop): 18 mm. x 216 mm.
 • Vandtæt: Ja, 5 ATM
 • Vægt: 22 gram
 • Understøtter: Android og iOS

Hvilken aktivitetsmåler er bedst?

Det er svært at give et specifikt svar på, hvilken aktivitetsmåler, der er bedst. Der er ganske enkelt for mange variabler at tage hensyn til. Derfor er der heller ikke én model, der kan kåres som værende den bedste. Det er nemlig et individuelt valg, der afhænger af egne præferencer og kriterier ift. design, funktionalitet o.l.

Derfor er det vigtigt, at du skaber et overblik over dine krav og behov. Det er nemlig med afsæt i disse, at du skal udvælge den bedste aktivitetsmåler for dit vedkommende. Har du ikke nogen idé om, hvad du stiller af krav til den, er det svært at finde frem til en model, der egner sig til dig. Derfor skal du også vælge med omhu.

For at kunne gøre dette, kræver det dog, at du ved, hvad du reelt skal stille krav til. Hvis du står over for at skulle købe din første aktivitetsmåler, er det ikke sikkert, at du ved, hvad du skal fokusere på. Heldigvis kan du blive klogere på dette herunder, hvor en række af de mest vitale parametre bliver fremhævet.

1. Synkronisering med din smartphone

Der bør ikke herske tvivl om, at et aktivitetsarmbånd ikke er meget værd, hvis ikke du kan synkronisere det med din smartphone. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at sikre, at du vælger en model, der kan parres med din smartphone. Det er nemlig ikke alle armbånd, der er kompatible med alle smartphones og OS’er.

Hvis du har et ønske om at købe en aktivitetsmåler, er det derfor vigtigt, at du undersøger, hvorvidt det kan parres med din smartphone. Heldigvis forholder det sig således, at de fleste modeller kan synkroniseres med både iOS og Android. Derfor er du hovedsageligt i farezonen, hvis du har en Windows Phone.

2. Hvor lang batterilevetid er nødvendig?

Det er også en god idé at holde øje med batterilevetiden. Der er nemlig stor forskel på de forskellige modeller. Nogle af dem har en batterilevetid på et par uger, mens andre holder i op til et år. Hvis du gerne vil undgå at lade din måler op hele tiden, skal du selvsagt vælge en model, der byder på en lang batterilevetid.

Her er det dog værd at bide mærke i, at det ikke er alle modeller, der er forsynet med et genopladeligt batteri. Flere af de modeller, der har en lang batterilevetid, har et batteri, der skal udskiftes. Derfor er det også en god idé at gøre op med dig selv, hvad du foretrækker. Det er nemlig ikke alle, der vil skifte batteri.

3. Stor forskel på funktionaliteten

Funktionaliteten er også et punkt, der er stor forskel på. Hvis du gerne vil have en måler, der kan måle flere forskellige ting, er du ofte også nødt til at betale for det. Der kan nemlig måle på et bredt spektrum af ting. Et udpluk af de ting, som nogle aktivitetsmålere er i stand til at måle, er følgende:

 • Kalorier
 • Skridt
 • Puls
 • Hjertefrekvens
 • Aktivitetstid
 • Ruter

Det er ikke alle, der har brug for alle ovenstående ting. Hvis du blot har et ønske om at blive mere aktiv i hverdagen, vil du typisk kunne nøjes med fx kalorier og skridt. Er du meget seriøs omkring din træning, er det sandsynligvis vigtigt, at du også kan måle puls. Løber du en del, kan ruteregistrering også være godt.

4. Designet bør overvejes

Til trods for, at designet ikke bør være det vigtigste, er det alligevel værd at inddrage i overvejelserne. Hvis du skal have det maksimale ud af din aktivitetsmåler, skal den være om håndleddet døgnet rundt. Derfor skal det helst være en enhed, som du kan holde ud at se på fra morgen til aften.

Heldigvis er det muligt at finde aktivitetsmålere i et bredt spektrum af varianter. Derfor er der selvfølgelig også én eller flere af disse, der harmonerer med dine præferencer og kriterier.