Løbeur Test

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Aktivitetsure er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Løbeure kaldes også for både puls- og træningsure. Det er blot betegnelser, der dækker over ure, der har de samme grundlæggende funktioner. Uanset urets navn, er det ur, der hjælper dig med at få mest muligt ud af din træning. Du kan bl.a. få en nem og hurtig tilbagemelding på din præstation, som øger din motivation.

Hvis du motiveres til at yde mere, kommer du dermed også hurtigere i form. Løbeure kan fås i et stort antal forskellige varianter. Fx er et løbeur med GPS en almindelighed, mens et løbeur med indbygget pulsmåler fås i mere begrænset omfang. Desuden kan de fleste modeller også parres med din smartphone.

I denne løbetur test guides du til de bedste modeller på markedet. Derved får du et godt overblik over, hvad markedet har at byde på. Der er dog ikke ét ur, der kan kåres som det bedste løbeur, da det afhænger af dine egne kriterier. Sandsynligvis er der dog min. en af de nedenstående modeller, der lever op til dine krav.

Polar M430

polar m430 løbeur

Forhandler Pris Mere info

1.193,-

1.193,- Gå til forhandler

Du går aldrig galt i byen med et Polar løbeur. Et af deres mest populære ure, er deres M430. Det er et ur, der er udviklet til at være din personlig fitness- og løbetræner. Derfor er du selvfølgelig sikret, at det kan hjælpe dig med at styrke din kondition og blive en bedre løber. Derfor bliver det også brugt af selv garvede løbere.

Sørger du for at have uret på dit håndled, overvåger det din aktivitet 24 timer i døgnet. Det overvåger ikke blot din træning, men også gåture og generel aktivitet. Med afsæt i den indsamlede data, giver det et overblik over din form, men kommer også med forslag til forbedringer – præcis som en personlig træner.

Forsynet med en håndledsbaseret optisk pulsmåler

Polar har forsynet deres M430 med en håndledsbaseret optisk pulsmåler. Derfor er der ikke behov for at en ekstern pulsmålerrem på brystet, hvis du ønsker at måle din puls. Det betyder, at du altid kan få en nøjagtig feedback på puls, forbrændte kalorier osv. Dataene vises naturligvis i realtid på løbeurets skærm.

Det er også blevet udstyret med integreret GPS. Det er ensbetydende med, at alle dine bevægelser og ruter bliver registreret med en imponerende nøjagtighed. Uret bruger desuden tempo og afstandsmåling, såfremt et GPS-signal ikke er tilgængeligt. Derfor bliver dette også brugt, hvis du løber på et løbebånd e.l.

Bruger du det primært til dets tiltænkte formål; at løbe, får du en omfattende vurdering af din præstation efter hver løbetur. Denne score gives ud fra et løbeindeks, hvilket gøres med henblik på at vurdere, hvorvidt du udvikler dig. Du kan derfor se, om du løber hurtigere eller med mindre indsats, end du er vant til at gøre.

Aktivitetsovervågning døgnet rundt

Det er også muligt at sætte personlige mål på uret. Dette kan du gøre med henblik på at forbedre dit helbred. Endvidere kan du også følge med i, hvor lang tid du bruger på diverse fitnessaktiviteter. Det er en information, der kan bruges til at optimere dit tidsforbrug, men også blot til at holde øje med, om du dyrker nok motion.

Hvis du har været inaktiv for længe, markerer uret ved at vibrere og vise en notifikation på skærmen. Derved kan du sikre, at du ikke sidder stille i for lang tid ad gangen. Dette kombineres med regelmæssige tips til dit helbred. Derfor er du garanteret, at det er et ur, der kan bryste sig af at være meget andet end blot et løbeur.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • GPS: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Ja
 • Skærm: LCD
 • Batteritype: Lithium-ion
 • Batterikapacitet: 240 mAh
 • Batteritid: Op til 30 timer
 • Højde: 1,2 cm.
 • Vægt: 51 gram

Beurer PM25

beurer pm25

Forhandler Pris Mere info

499,-

499,- Gå til forhandler

Hvis du leder efter et billigt løbeur, er det værd at tage et kig på Beurer PM25. Det er et pulsur, der kan købes til en lav pris. Til trods for den lave pris, er det dog et ur, der emmer af høj kvalitet. Det hænger godt sammen med, at uret er tysk produceret. Dertil er Beurer generelt kendt for at levere produkt af den højeste kvalitet.

PM25 fra Beurer er desuden blevet kåret som testvinder i det tyske magasin Runnersworld. Det bør dog gøres klart, at det er et løbeeur, der især henvender sig til nybegynderen. Det har nemlig alle de funktioner, der er nødvendige, men ikke flere end det. Derfor er du sikret, at det er et ur, der kan, hvad det skal kunne.

Viser din puls med høj nøjagtighed

Der bør ikke herske tvivl om, at det især er pulsmåling, der har været i fokus hos Beurer, da de udviklede det pågældende ur. Derfor er du også garanteret, at uret viser din puls med en høj nøjagtighed. Samtidig er det også i stand til at beregne din gennemsnitspuls, som du kan bruge til at følge din træningsudvikling.

Her skal det dog gøres klart, at det ikke er et ur, der er forsynet med en integreret pulsmåler. Derfor er det ikke i håndleddet, at pulsen måles. I stedet leveres et med en brystrem, som kan måle din puls, når du løber. Heldigvis er både ur og medfølgende brystrem nemme at anvende, hvorfor det ikke besværliggøre dit løb.

Kan beregne dit kalorieforbrug

Der er mange, der løber for at holde sig i form og forbrænde en masse kalorier. Hvis det også er det, der gør, at du løber, er det rart at have en idé om, hvor mange kalorier, man egentlig har forbrændt. Det kan du dog nemt få, hvis du løber med et Beurer PM25, da det er i stand til at beregne antallet af forbrændte kalorier.

Ikke nok med det, kan det faktisk også beregne en estimeret fedtforbrænding i gram. Beurer har dertil valgt at forsyne uret med et baggrundsbelyst display, hvorfor du også kan se, hvad der sker på skærmen, til trods for, at det er mørkt. Selvfølgelig har det også helt basale funktioner som visning af tid, stopur og alarmer.

Detaljer:

 • Vandtæt: Ja, ned til 30 meter
 • Kalorietæller: Ja
 • Skridttæller: Ja
 • Pulsmåling: Ja, via brystrem
 • Batteri: 3V CR2032
 • Garanti: 2 år

Garmin Forerunner 35

garmin forerunner 35

Forhandler Pris Mere info

867,-

867,- Gå til forhandler

Hvis du har sat dig for, at du gerne vil købe et Garmin løbeur med GPS, har du et væld af muligheder. Garmins Forerunner 35 er dog et af de mest populære valg – blandt både mænd og kvinder. Det er der selvfølgelig flere årsager til. Det handler dog især om, at det er et løbeur, der har mere at byde på end mange andre ure.

Det er nemlig mere end blot en aktivitetsmåler. Det er et redskab, der hjælper dig både dag og nat. Det måler bl.a. din puls uden afbrydelser, hvorfor du altid har overblik over din puls. Samtidig er det også forsynet med indbygget søvnanalyse. Det vidner om, at det er et godt løbeur, der dog ikke kun kan bruges om dagen.

Kan måle alle former for aktivitet

Endnu et punkt, der vidner om, at det er mere end kun et løbeur er, at det kan måle alle former for aktivitet. Dets primære funktion er dog pulsmåling, hvorfor uret både måler aktiviteter om dagen og om natten. Dertil registrerer og analyserer det også dine rutiner og søvnmønstre, hvilket gøres via denne pulsmåling.

Det er dog ikke kun pulsen, den kan måle. Den kan også måle dine skridt, forbrændte kalorier samt en dagligt bevæget distance. Hvis det ønskes, er det også muligt at uploade dine daglige data til Garmin Connect, som er en gratis app, der er udviklet af Garmin. I denne app kan du både analyse og dele dine data og resultater.

Uret kommer selvfølgelig også med Garmin Move IQ. Det er en ny funktion, der gør dit ur i stand til at opfange ændrede bevægelsesformer. Det betyder, at dit Forerunner 35 selv kan skifte måling, alt afhængigt af den bevægelsesform, der er tale om. Derfor kan du blot fokusere på at yde maksimalt under din træning.

Inkluderer GPS-måling

Med Forerunner 35 får du også et løbeur, der inkluderer GPS-måling. Derfor kan du blot lade dit ur måle det specifikke start- og slutpunkt for dine løb. Endvidere kan du også bruge GPS’en til navigation samt til måling af din træningsdistance. Det er derved også muligt at gemme dine løbe- eller cykelruter i Garmin Connect.

Som mange andre løbeure, fungerer Forerunner 35 naturligvis sammen med din smartphone. Det er en klar fordel, da det hjælper dig med at opnå det optimale udbytte af dine målinger. Du kan blot uploade dine data til din smartphone, hvorefter du kan gennemgå dine træningsvaner og -resultater til enhver tid.

Du får også mulighed for at modtage notifikationer på skærmen på uret. Det kræver blot, at du synkroniserer uret med din smartphone. Efter at have gjort dette, vil du modtage beskederne på både din smartphone og dit ur. Samtlige funktioner er justerbare, og er lavet til at være nemme at gøre brug af.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Wi-Fi: Nej
 • Bluetooth: Ja
 • NFC: Nej
 • GPS: Ja
 • Vandtæt: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Skærmstørrelse: 1,3”
 • Batteri: Lithium-ion
 • Vægt: 37,3 gram

Gode råd til valg af løbeur

Der er mange forskellige faktorer, der bør være i fokus, når du skal købe et løbeur. Det er også derfor, at det ikke nødvendigvis er et nemt valg. Hvis du har i sinde at købe et løbeur, er det vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge. Det forøger nemlig dine chancer for at udvælge det rette løbeur for dit vedkommende.

En række af de parametre, der skal være i fokus, inkluderer blandt andet de nedenstående.

1. Pulsmåling

Der bør ikke herske tvivl om, at pulsmåling er essentielt, hvis du tager din træning seriøst. Det er kun ganske få løbeure, der ikke byder på dette i en eller anden form. Hvis det er vigtigt, at du får den største præcision, er du bedst tjent med at vælge et pulsbælte. Det er dog ikke noget, der understøttes af alle løbeure.

Hvis det ikke er vigtigt for dig, at der er tale om en 100 % præcis måling, kan du i stedet vælge et ur, der kan byde på pulsmåling direkte på armen. Ikke nok med, at det ofte er den billigste løsning, så er det også en del nemmere i det daglige. Du skal nemlig ikke tænke på, at du skal huske at have dit pulsbælte med.

2. GPS

I dag har alle løbeure indbygget GPS. Der er dog forskel på, hvordan de er blevet forsynet med GPS. Derfor vil der også være forskel på, hvor præcis og hurtig en GPS, der er tale om. Det er i høj grad noget, der drejer sig om, at der er forskel på, hvor hurtigt det er til at opfange signalet, når du tænder for urets GPS-funktion.

Der er flere af de modeller, der er blevet gennemgået i denne artikel, som har fået gode anmeldelser for at have en hurtig registreringshastighed og en høj præcision. Derfor kan du også roligt vælge et af de ure, der er beskrevet herover. Der er i hvert fald ikke nogen af dem, der går på kompromis med GPS-funktionaliteten.

3. Databehandling

Det er også vigtigt, at du er klar over, at der er stor forskel på, hvor gode de enkelte ure er til at behandle din data efterfølgende. På de fleste modeller fungerer det dog bedst, hvis du uploader det til producentens egen hjemmeside eller app. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er noget, som du er begrænset til.

Derfor er du nødt til at gøre op med dig selv, hvor vigtigt det er for dig. Det kan være, at du har en række helt specifikke ønsker ift. den app, du bruger til behandling af din data. Hvis det ikke er noget, der er helt så vigtigt for dig, bør du blot vælge et løbeur, der arbejder sammen med producentens egen app eller hjemmeside.

4. Design, vægt og størrelse

Er det et ur, der kun skal bruges i forbindelse med sport? I så fald kan du typisk nøjes med at holde fokus på komfort. I en sådan sammenhæng er det sjældent, at design eller vægt har den store betydning. Hvis du skal bruge det døgnet rundt, er det en anden sag. Her er både design, vægt og komfort vigtige faktorer ved dit ur.

Der er ikke nogen reelle krav, når det kommer til dette punkt. Det handler udelukkende om dine egne ønsker og kriterier. Derfor kan du naturligvis roligt vælge et ur, der ser ud, som du gerne vil have, at det ser ud. Det er blot vigtigt, at du ikke går på kompromis med mere væsentlige faktorer, for at opnå en besparelse.

5. Søvnovervågning

Du bør også overveje et ur med mulighed for overvågning af din søvn. Det er ikke alle løbeure, der giver dig mulighed for dette, hvorfor du skal være opmærksom på det. Det tilføjer dog en helt ny dimension til uret, hvis det også kan bruges til at overvåge din søvn.