Wearables Test

Annoncer

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Wearables er en betegnelse, der dækker over flere typer produkter. Det dækker dog primært over teknologi, du kan tage på. Derfor er det også den overordnede betegnelse, der bruges for aktivitetsure og -armbånd. I denne forbindelse bør det selvfølgelig understreges, at der findes mange varianter af disse ure og armbånd.

Derfor kan det være vanskeligt at vælge det rette aktivitetsur eller -armbånd for dit vedkommende. Heldigvis bliver du her på siden præsenteret for et udpluk af markedets bedste modeller. Det er dog vigtigt at vælge med afsæt i egne præferencer og kriterier, eftersom forskellen på de forskellige modeller er store.

Garmin Forerunner 735XT

garmin forerunner 735 pulsur

Forhandler Pris Mere info

2.218,-

2.218,- Gå til forhandler

Kan et ur hjælpe dig med at blive en bedre atlet? Ja, det kan det faktisk. Ét af de ure, der kan hjælpe dig, er Forerunner 735XT. Det er et GPS-sportsur, der er udviklet specifikt til atleter, der ønsker detaljerede data om deres træning og konkurrencer. Det er nemlig i stand til at registrere al den data, du har brug for.

Som følge af et mindre design og en komfortabel rem, er det et ideelt ur, der kan få dig igennem både arbejde og træning. Det fungerer selvfølgelig også som en aktivitetsmåler, hvorfor det både kan registrere dine skridt, kalorier og søvn. Med andre ord, så giver det dig de data, du har brug for, for at overgå tidligere resultater.

Kan bruges til alle sportslige aktiviteter

Uret gør det nemt at skifte aktivitet. Garmin har nemlig udstyret det med indbyggede aktivitetsprofiler, der kan bruges til bl.a. løb, cykling, svømning, langrend, terrænløb, styrketræning, vandring og padling. Derfor er du garanteret, at du kan finde en aktivitetsprofil, der harmonerer med dine præferencer og kriterier.

Det er også udstyret med en automatisk mulitsportsfunktion. Det er en funktion, der gør det muligt at skifte sport med et tryk på en knap. Uret er kompatibelt med avanceret træning til både løb, cykling og svømning i pool. Såfremt det ønskes, kan du oprette og hente brugerdefinerede træningsprofiler fra Garmin Connect.

Er udstyret med håndledsbaseret pulsmåling

Forerunner 735XT er det første multisportsur fra Garmin, der er udstyret med deres Elevate-pulsteknologi. Det er en teknologi, der kan måle din puls på håndleddet. Derfor kan du dyrke motion uden en brysterem på. Du kan følge med i både pulszone og -slag pr. minut, som vises i realtid, med en farverig grafik.

Håndledsbaseret pulsmåling kan være fint på dagen for et løb. Når det kommer til træning og restitution, er det dog en anden sag. I et sådant tilfælde har du brug for mere detaljerede data. Heldigvis får du med dette ur, alt hvad du behøv. Du kan bl.a. tilføje disse avancerede målinger, hvis du tilføjer og bruger en pulsrem:

 • Løbedynamik såsom tid med jordkontakt pr. skridt, vertikal ratio, skridtlænge m.m.
 • Estimering af både VO2-max, syregrænse, løbsberegner og restitutionsanbefalinger
 • Måling og beregning af din puls under vand ved svømning

Gem din indsats på nettet

Med Garmin Connect kan du få mere ud af dine kilometer. Det er et online træningsfællesskab fra Garmin, hvori du kan gemme, planlægge og dele dine aktiviteter. Det er selvfølgelig helt og aldeles gratis. Overgår du gårsdagens resultater eller sætter du en ny personlig rekord, kan du registrere og gemme det hele på nettet.

Du får også adgang til Garmin Connect Insigts, der er skræddersyet til dine statistikker og vaner. Herfra gives du motivation, sunde tips og påmindelser om at bevæge dig. Du kan også oprette forbindelse til flere brugere, for at udfordre og konkurrere mod dem. Garmin Connect er tilgængeligt på både din PC og din mobile enhed.

Detaljer:

 • Rem: Silikone
 • Mål: 44,5 mm. x 44,5 mm. x 11,9 mm.
 • Display: 1,23” (215 pixels x 180 pixels)
 • Vægt: 40,2 gram
 • Batterilevetid: Op til 11 dage
 • Vandtæt: Ja, 5 ATM
 • Hukommelse: 80 timers data
 • GPS: Ja
 • Skridttæller: Ja
 • Pulsmåler: Ja

Fitbit Alta HR

fitbit alta hr

Forhandler Pris Mere info

578,-

578,- Gå til forhandler

Fitbit Alta HR er et aktivitetsur, der kan bryste sig af et slankt og let design, der tager sig godt ud til alle outfits. Det har så lav en vægt, at du næsten ikke kan mærke, at du har det på. Derfor er det en ideel ledsager, hvis du skal registrere din sundhed. Du kan registrere data døgnet rundt, hvis blot det sidder på dit håndled.

Det er bl.a. forsynet med en indbygget PurePulse HeartRate-monitor, og et batteri med en høj kapacitet. Det giver dig op til syv dages kontinuerlig observation på en fuld opladning. Uret registrerer al din aktivitet, uanset om det er en gå-, løbe- eller cykeltur – eller noget fjerde. Dertil får du også nyttige råd via dets applikation.

Hold øje med din hjerneaktivitet

Som angivet, er Alta HR udstyret med en PurePulse HeartRate-monitor. Det betyder, at det er et ur, der kan bruges, hvis du vil holde øje med din hjerteaktivitet. Det kan du både gøre under diverse typer motion, men også, når du sidder ved skrivebordet. Du kan bruge forskellige pulszoner, til at få mest muligt ud af træningen.

Aktivitetsarmbåndet overvåger også din kalorieforbrænding hele dage. Med udgangspunkt i den indsamlede data, giver det også praktisk indsigt, der kan forbedre din kondition og form. Dertil er du sikret, at du med et fuldt opladt batteri, ikke går glip af vigtigt data, i og med at det kan holde sig kørende i en uge ad gangen.

Udstyret med en letlæselig OLED-skærm

Den letlæselige OLED-skærm viser samtlige væsentlige oplysninger i høj kontrast. Samtidig er skærmen også udviklet til at holde dit strømforbrug på et minimum. Du skal blot trykke på skærmen, for at styre armbåndets forskellige funktioner. Du kan desuden følge med i dine fremskridt mod dine daglige mål.

Alta HR kan også overvåge din søvnkvalitet, ligesom det kan skelne mellem let, dyb og REM-søvnfaser. Uret giver dig feedback med afsæt i dataene, så du får al den sunde søvn, du har brug for. Du kan tilmed få det til at vække dig om morgenen med en diskret vibrationsalarm – så slipper du for den irriterende alarmtone.

Kan synkroniseres med din smartphone

Du kan parre armbåndet med din smartphone. Det sker via Bluetooth, hvorfor det er nemt og hurtigt. Du kan få et kortfattet overblik over alle indsamlede data, ved blot at åbne Fitbit-app’en. Dit armbånd kan også vise meddelelser om beskeder, opkald eller møder, hvorfor du ikke behøver at tage telefonen op af lommen.

Armbåndet byder på et enkelt design, der kan skiftes, da du kan vælge blandt et hav af designs og materialer. Du kan fx tilkøbe en metal- eller læderrem, såfremt det ønskes. Der er to spænder på armbåndet, der sikrer, at det altid har tæt kontakt til din hud. Hvis dette ikke sikres, virker HeartRate-funktionen ikke optimalt.

Du kan ganske vist ikke tage dit Alta HR med i bad, men det kan dog godt tåle regn, sved og vandstænk. Der er derfor ikke noget at frygte, hvis det er blevet en smule vådt. Hvis det bliver vådt, uanset om det er af regn eller sved, er det dog en god idé at tage det, så du kan tørre det af. Det bør gøres, før du bruger det igen.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Wi-Fi: Nej
 • Bluetooth: Ja
 • GPS: Nej
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Nej
 • Skærm: OLED
 • Understøtter: Android, iOS, OS X og Windows
 • Batteritype: Lithium-polymer
 • Vægt: 25 gram

Xiaomi Mi Band 2

xiaomi mi band 2

Forhandler Pris Mere info

149,-

149,- Gå til forhandler

Her er der tale om et aktivitetsarmbånd, der kan bruges af stort set alle. Det er relativt nemt at tilpasse dets længde, da det er forsynet med et justerbart spænde på remmen. Det er også vandtæt, hvorfor du roligt kan vaske dine hænder, uden først at tage dit armbånd af. Det gør det en del nemmere at have det på til dagligt.

Dertil er det også en genopladelig aktivitetsmåler, hvorfor du er fri for at skulle købe og udskifte dit batteri. Endvidere medfølger der også en oplader, hvorfor du blot skal tilslutte kablet til dit Xiaomi Mi Band 2. Derfor er det nemt at have med at gøre. Batteriet har dog en standbytid, der lyder på intet mindre end 20 dage.

Er et diskret aktivitetsarmbånd

Xiaomi har valgt at udstyre deres Mi Band 2 med en lås, der sikrer, at du ikke ender med at tabe. Det er sort, og derfor ligner det ved første øjekast et ganske almindeligt, digitalt armbåndsur. Det betyder, at du sagtens kan bruge det til dagligt, såfremt det ønskes. Det er der i hvert fald rigtig mange mænd og kvinder, der gør.

Dette understreges af, at uret ligeledes har samme funktion, som et helt almindeligt armbåndsur. Derfor kan du selvfølgelig også se, hvad klokken er på dit Mi Band 2 fra Xiaomi. Såfremt det ønskes, kan du også bruge det til at sætte en alarm. Ikke nok med det, så byder det også på et bredt spektrum af andre funktioner.

Aktivitetsmåler med mange funktioner

Det er muligt både at overvåge din puls og din søvn med dette armbånd. Dertil kan du også tælle, hvor mange skridt du har gået, hvor lang afstand du har tilbagelagt, og hvor mange kalorier du har forbrændt. Man skulle tro, at det var det hele, men det er det ikke. Du kan også bruge armbåndet til at måle din kropstemperatur.

Når du først har lært det at kende, kan du både finde og skifte mellem de forskellige resultater. Dette kan du gøre ved hjælp af den brugervenlige touchskærm. Ud over at overvåge dine biorytmer, vibrer det også, når du modtager et opkald, en SMS eller andre notifikationer. De synkroniseres nemlig fra din smartphone.

Når du har dit armbånd på, kan du endda åbne din smartphone uden brug af password. Desuden kan du også gemme målerens data i en applikation på din smartphone. Det kræver dog, at du først har synkroniseres de to enheder med hinanden. Mi Band 2 er kompatibel med både iOS 7.0 eller nyere, og Android 4.4 eller nyere.

Få et billigt aktivitetsarmbånd

Hvis du tager din træning seriøst, eller du gerne vil i gang med at træne, for at komme i bedre form, tabe dig, eller blot for at forbedre din sundhed, kan et aktivitetsarmbånd være til stor gavn. Hvis du er på udkig efter et funktionelt og smart aktivitetsarmbånd af høj kvalitet, er det værd at tage et kig på Mi Band 2 fra Xiaomi.

Der er naturligvis flere årsager til, at det er et godt køb, men det handler dog især om den lave pris. De fleste aktivitetsarmbånd koster betydeligt flere penge end dette. Derfor kan du gøre et rigtig godt køb ved at købe dette armbånd. Det er nemlig et wearable i sin reneste form, som alligevel indeholder alt, du har brug for.

Detaljer:

 • Konnektivitet: Bluetooth
 • Understøtter: iOS og Android
 • Skærm: Monokrom OLED, 0,42”
 • Mål: 15,7 mm. x 10,5 mm. x 40,3 mm.
 • Vægt: 7 gram
 • Batteritype: Litium-polymer
 • Batterikapacitet: 70 mAh
 • Batterilevetid: Op til 20 dage
 • Rem: 150 – 210 mm.

Garmin Vivosport

garmin vivosport

Forhandler Pris Mere info

1.449,-

1.449,- Gå til forhandler

Garmin har fyldt Vivosport med et væld af funktioner til sport, fitness og motion. Til trods for, at det har et kompakt design, der dog passer til enhver lejlighed, har Garmin også fået plads til en indbygget GPS. Derfor kan du spore dine udendørs aktiviteter, men den byder dog også på en lang række indendørs aktiviteter.

Det er et armbånd, der giver dig værktøjer til overvågning af både kondition og stressregistrering. Det er det endda i stand til at gøre hele dagen. Det har også en række praktiske forbundne funktioner, hvilket fx tæller automatisk upload til Garmin Connect. Derfor er det en komplet pakke inden for aktivitetsregistrering.

Dyrk sport på farten eller derhjemme

Da armbåndet er udstyret med en indbygget GPS, har du også frihed til at udføre dine aktiviteter udenfor. Er du ude på en løbe-, gå- eller cykeltur, kan dette armbånd holde styr på både distance, tid og hastighed. Det kan endda vise et kort over din rute på Garmin Connect, uanset om du har cyklet, løbet eller blot gået.

Ydermere har Garmin også forsynet armbåndet med en række præinstallerede aktiviteter. Derfor har det et væld af anvendelsesmuligheder, hvilket blandt andet inkluderer en række aktiviteter med tidtagning såsom styrke- og konditionstræning. Derfor har det selvfølgelig også en måde at træne på, som du er vild med.

Daglig formovervågning og stressregistrering

Det er muligt at holde øje med flere centrale elementer i din træning og sundhedstilstand. Garmin har nemlig udstyret uret med Garmin Elevate, der er deres håndledsbaserede pulsmåling. Da den indsamler et væld af data om din puls, er dit Garmin Vivosport i stand til at estimere både din VO2-max og din fitnessalder.

Det er to indikatorer på din fysiske form, som du har mulighed for at forbedre med tiden. Det kræver dog, at du arbejder hårdt, og at du dyrker regelmæssig motion. Dertil holder det også øje med pulsvariationen (HRV), som bliver brugt til at beregne dit stressniveau. Derfor er det et ur, der også kan vise dig dit stressniveau.

Målet med dette, er at gøre dig opmærksom på, hvornår der er fysiske eller følelsesmæssige faktorer, der får dit stressniveau. Hvis du ikke gøres opmærksom på dette, er det svært at finde ud af, hvornår du skal finde en måde at stresse af på. En vigtig del af din sundhed, er at sikre, at du og din krop ikke bliver for stresset.

Slankt design, levende stil

I og med, at det er en aktivitetsmåler, der byder på et væld af funktioner og muligheder, vil du blive forbløffet over, hvor slank den egentlig er. Du er ikke blot sikre, at den passer til enhver påklædning og enhver lejlighed, men også at du kan have den på hele dagen. Du kan endda have den på, selvom du skal i bad eller i en pool.

Uret er blevet udstyret med en Garmin Chroma Display-skærm, der altid er tændt. Når du rører ved den, er den hurtig til at reagere. Den er også lys nok til, at du kan se den i direkte sollys. Du kan få Vivosport i et væld af varianter, hvorfor du også kan finde en variant, der lever op til dine ønsker og krav ift. dets udseende.

Detaljer:

 • Urkasse: Polymer
 • Rem: Silikone
 • Mål: B: 21 mm. x T: 10,9 mm.
 • Omkreds (S/M): 122 – 188 mm.
 • Omkreds (L): 148 – 215 mm.
 • Display: 9,7 mm. x 19,3 mm. (72 pixels x 144 pixels)
 • Vægt (S): 24,1 gram
 • Vægt (L): 27 gram
 • Batterilevetid: Op til syv dage
 • Vandtæt: Ja

Samsung Galaxy Fit E

samsung galaxy fit e aktivitetsur

Forhandler Pris Mere info

253,-

253,- Gå til forhandler

Samsung Galaxy Fit E er et aktivitetsur, der hurtigt vil blive din nye fitness- og velværetræner. Du kan vælge mellem mere end 90 forskellige typer aktiviteter. Du kan endda også læse notifikationer på skærmen, såfremt du har synkroniseret det med din smartphone. Derfor kan du blot lade din telefon ligge i din bukselomme.

Samsung har desuden valgt at udstyre Galaxy Fit E med et kraftigt batteri. Det har en stor kapacitet på hele 70 mAh. Derfor giver batteriet strøm nok til en hel uge. Det er selvfølgelig en fordel, da der ikke er behov for at oplade det på daglig basis. Samtidig betyder det også, at du ikke skal købe og udskifte dit batteri.

Har et slankt og minimalistisk design

Det er ikke uden grund, at Samsung har haft fokus på at skabe et ur, der har et slankt og minimalistisk design. Det er gjort med henblik på, at det kan fungere som modetilbehør. Derfor er det et ur, der egner sig godt til dig, der vil have dit sportsur på døgnet rundt. Det kan du nemlig sagtens gøre med dit Galaxy Fit E.

Du er også garanteret, at det er et komfortabelt ur, som ikke er til gene, selvom du har det på hver dag. Det er muligt at betjene dit ur via en 0,74” PMOLED-skærm, der er i sort og hvid. Dertil er det også vandtæt, da det har en 5 ATM-certificering. Det lever endda også op til militærstandarden MIL-STD-810G.

Hold øje med din aktivitet

Der er ikke altid behov for at igangsætte aktiviteten på dit Galaxy Fit E, inden du går i gang med at motionere. Det er nemlig i stand til at genkende op til flere aktiviteter på automatisk vis. Det gør sig gældende for blandt andet løb, gang, cykling, roning og dynamisk træning. Du er dog ikke begrænset til disse aktiviteter.

Du har nemlig også mulighed for at vælge mellem mere end 90 ekstra aktiviteter i den medfølgende app. Det er en app, der går under navnet Samsung Health, som kan downloades til både iOS og Android. Det er vigtigt, at du husker at gøre dette, inden du går i gang med at motionere, da dit Galaxy Fit E ellers ikke måler det.

Byder på flere velværefunktioner

De fleste er godt klar over, at det er vigtigt, at de sover nok – og at de sover godt. Desværre er det ikke alle, der er sikre på, at de får en god søvn. Hvis du skal have en sund og balanceret livsstil, skal du sikre, at du får rigeligt med kvalitetssøvn. Gør du ikke det, så er det ikke nemt at håndtere dit stressniveau.

Heldigvis behøver det ikke at være svært. Det kræver blot, at du har styr på udstyret. Derfor har Samsung valgt at udstyre Galaxy Fit E med både søvnanalyse og stresshåndteringsfunktioner. Det er funktioner, som viser, at dit velvære skal sættes i første række. Derfor er det også funktioner, der er vigtige at bruge.

Modtag notifikationer fra din smartphone

Du har også mulighed for at synkronisere din smartphone med dit Galaxy Fit E. Hvis du gør det, kan du også tjekke dine notifikationer og beskeder direkte på urets skærm. Dertil kan du også tjekke dens smarte widget, der indeholder en række informationer. Det inkluderer bl.a. informationer om alarmer, kalender og vejret.

Hvis du skal rejse til en anden tidszone, skal du normalvis indstille tiden på egen hånd. Det er dog ikke noget, der er nødvendigt med Galaxy Fit E. Det er nemlig i stand til at vise et dobbelt ur, når du rejser til en anden tidszone. Derfor er du også sikret, at du altid har et godt kendskab til tiden, hvis du har uret på håndleddet.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Bluetooth: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Ja
 • Touch: Ja
 • Skærm: Digital AMOLED, 0,74”
 • OS: Realtime OS
 • Batterikapacitet: 70 mAh
 • Vægt: 15 gram