Motionsur Test

Annoncer

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Et motionsur kan motivere dig til at motionere mere. Der findes flere typer af disse ure, der hver især dækker forskellige behov. Motionsure er dog også kendt under andre navne, herunder aktivitetsure og fitnessure. I de fleste tilfælde er der dog ikke nogen forskel på de forskellige urtyper, andet end navnet.

Med tiden er de mange motionsure blevet bedre og mere avancerede. I dag kan du bl.a. få et motionsur med pulsmåler, der kan måle puls, skridt og søvn. Herunder præsenteres du for et udpluk af de bedste motionsure på markedet. Derfor kan du også finde godt motionsur herunder, der harmonerer med dine krav.

Sportsbuddy Veryfit Lite

sportsbuddy verfit lite

Forhandler Pris Mere info

399,-

399,- Gå til forhandler

Du sparer lige nu 10% og får gratis fragt hos SportsBuddy med rabatkoden: “POPUP44KV” – Brug rabatkoden her!

Et motionsur behøver ikke nødvendigvis at være dyrt, hvis det skal være godt. Det er der mange, der tror, og derfor overser de muligheder som Veryfit Lite. Det er en skam, da det er en ideel løsning for dig, der ønsker at holde øje med din aktivitet i hverdagen. Det registrer din aktivitet hele døgnet, hvorfor du får masser data.

Uret har et slankt design, der gør, at det ikke er anderledes end et almindeligt armbånd. Det har dog et stort antal funktioner, som du hverken får i et normalt armbånd eller armbåndsur. Med dette ur om håndleddet, får du automatisk talt dine skridt hver dag. Det sker selvfølgelig via den indbyggede skridttæller i uret.

Hjælper dig med at bevæge dig mere

Der er flere funktioner i Veryfit Lite, der hjælper dig med at bevæge dig mere. Det er dog fx den indbyggede skridttæller, da den gør det nemt at få et overblik over, hvor meget du bevæger dig på et døgn. Hvis du har siddet stille i et stykke tid, vil dit ur minde dig om, at du skal rejse dig. Det sker ved hjælp af en vibration.

Skærmen er en LED-skærm med touch. Det gør det nemt at betjene de mange funktioner i uret. Hvis du har et ønske om at få mere info om din daglige aktivitet, kan du downloade Veryfit Pro til iOS eller Android. Det er en gratis app, der kan give dig et mere detaljeret overblik over forbrændte kalorier, antal skridt, og søvn.

Et ur, der er lavet til hverdagsbrug

Som de andre ure, du finder i Veryfit-serien, oplades Veryfit Lite også via USB. Du skal blot trække remmene af, og lade den op via en USB-port eller adapter. Uret har en batteritid på op til syv dage. Når det er afladt, kan det lades op på 1 – 2 timer. Derfor undgår du at skulle undvære uret pga. en lang genopladningstid.

Uret er lavet til hverdagsbrug. Det har bl.a. en IP67-godkendelse, der vidner om dette. Det vil nemlig sige, at det er både vand- og støvtæt. Derved kan du bruge det under alle forhold – uanset om du er ude eller inde. Du har tilmed friheden til at vælge mellem en række forskellige farver, hvis du vil købe et Veryfit Lite.

Detaljer:

 • Display: LED, 0,87”
 • Touch: Ja
 • Vandtæt: Ja, IP67
 • Batteri: 45 mAh
 • Batteritid: Op til syv dage
 • Mål (Rem): 14 – 24 cm.
 • Mål (Uden rem): H: 8 mm. x B: 15 mm. x L: 55 mm.
 • Vægt: 20 gram
 • Pulsmåler: Nej
 • Skridttæller: Ja
 • Kalorietæller: Ja

Garmin Vivosport

garmin vivosport

Forhandler Pris Mere info

1.004,-

1.004,- Gå til forhandler

Her får du et motionsur, der er fyldt med interessante funktioner. Til trods for, at det har et kompakt design, der i øvrigt passer til enhver lejlighed, har det alligevel indbygget GPS. Det betyder selvfølgelig, at du nemt kan spore dine udendørs aktiviteter. Foruden disse, indeholder det dog også en række indendørs aktiviteter.

Med Vivosport har du alle de værktøjer, du har brug for. Derfor kan du overvåge både din kondition og stress hele dagen. Uret byder bl.a. på en række praktiske forbundne funktioner, da du kan uploade data til Garmin Connect. Det er et online træningsunivers, som er gratis at bruge. Uret er derfor en komplet aktivitetsmåler.

Daglig formovervågning og stressregistrering

Med Garmin Elevate, der er en unik form for håndledsbaseret pulsmåling, kan du holde øje med de centrale elementer i din træning og sundhedstilstand. Med de data, som det indsamler, kan Vivosport estimere VO2-max og fitnessalder. Det er indikatorer på din fysiske form, som kan forbedre med tid og regelmæssig motion.

Dertil holder uret også øje med din pulsvariation (HRV). Det bruges bl.a. til at beregne og vise dit stressniveau. Målet med dette, er at gøre dig opmærksom på, hvis det skulle vise sig at en eller flere faktorer får dit stressniveau til at stige. Derved ved du nemlig, at du skal finde en måde, hvorpå du kan stresse lidt af.

Byder på et slankt og levende design

De fleste bliver forbløffede over, at Garmin har formået at skabe et motionsur, der er så slankt. Især taget i betragtning af alle de funktioner, det kan rumme. Udseendet på dette Garmin motionsur medfører ikke blot, at det passer til enhver lejlighed. Det er også et ur, der er komfortabelt, og som du kan have på hele dagen.

Dette understreges af, at det er vandtæt, hvorfor du kan have det med i poolen og i brusebad. Det er desuden også forsynet med en Garmin Chroma Display-skærm, der altid er tændt. Skærmen reagerer hurtigt og er lys nok til, at du kan se den i direkte sollys. Du kan vælge uret i hele tre forskellige moderigtige to-tonedesign.

Detaljer:

 • Mål: B: 21 mm. x T: 10,9 mm.
 • Omkreds: 122 mm. til 215 mm.
 • Display: 9,6 mm. x 19,3 mm. (72 x 144 pixels)
 • Batterilevetid: Op til syv dage
 • Vandtæt: Ja
 • Vægt: 27 gram
 • Pulsmåler: Ja
 • Kalorietæller: Ja
 • Skridttæller: Ja

Samsung Galaxy Fit

samsung galaxy fit

Forhandler Pris Mere info

999,-

999,- Gå til forhandler

Samsung er en af de førende producenter af motionsure. Derfor kan du roligt købe et Samsung motionsur. I denne anledning er det værd at tage et kig på Galaxy Fit. Det bliver hurtigt din nye ledsager ved alle sportslige aktiviteter. Som følge af dets brugervenlighed og mange funktioner, er det et ur, der henvender sig til alle.

Hvad end du blot løber i ny og næ, eller du er mere seriøs omkring din træning, er det et ur, der passer til dig. Det har et hav af funktioner, der kan vise sig at være nyttige. Det er bl.a. forsynet med skridttæller, pulsmåler, stresshåndtering og automatisk aktivitetsmåling. Som følge af designet kan det også bruges til dagligt.

Har et slankt og minimalistisk design

Det slanke og minimalistiske design medfører ikke blot, at det er komfortabelt at have motionsuret på. Uret kan også fungere som modetilbehør, hvorfor du roligt kan have det på, når du tager på arbejde. Det er tilmed nemt at betjene det, da det betjenes via en 0,95” AMOLED-skærm samt en fysisk knap på motionsuret.

Endnu en faktor, der understreger, at det er et ur, der kan bruges i alle henseender er, at det har en 5 ATM- vandresistenscertificering. Det er nemlig ensbetydende med, at du kan beholde dit ur om håndleddet, når du går i brusebad. Det er endda muligt at tage en svømmetur, hvor du måler turen med dit Galaxy Fit.

Automatisk registrering af aktivitet

Samsung har udviklet Galaxy Fit til at kunne genkende diverse aktiviteter på automatisk vis. Det inkluderer gang, løb, cykling, roning og dynamiske træningssessioner. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan måle andre aktiviteter end disse. Det er blot de aktiviteter, som motionsuret selv er i stand til at registrere.

Du har også mulighed for at vælge mellem mere end 90 forskellige aktiviteter på manuel vis. Det ville være en besværlig proces at skulle vælge den ønskede aktivitet på urets lille skærm. Heldigvis kan de vælges via Samsung Health, som er en app til iOS- og Android-smartphones. Derfor er det nemt at starte en ny aktivitet.

Er forsynet med flere velværefunktioner

Hvis dit mål med at købe et motionsur er, at du kan leve sundere og mere balanceret, er motion ikke nok. Du skal også spise en sund kost, og du skal have rigeligt med kvalitetssøvn. Hvis du ikke får det, så er det svært at håndtere dit stressniveau. Uden kontrol over dit stressniveau, kan du ikke få en sund, balanceret livsstil.

Det er de godt klar over hos Samsung. Derfor har det også være et fokuspunkt, da de udviklede Galaxy Fit. Det har blandt andet medført, at motionsuret tilbyder både søvnanalyse og stresshåndteringsfunktioner. Hvis du altid sætter dit velvære i første række, er dette – uden tvivl – et ideelt motionsur for dig.

Detaljer:

 • Bluetooth: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Touch: Ja
 • Skærm: Digital AMOLED, 0,95”
 • OS: Realtime OS
 • Batterikapacitet: 120 mAh
 • Vægt: 24 gram
 • Understøtter: Android 5.0+ og iOS 10.0+

Beurer PM25

beurer pm25

Forhandler Pris Mere info

499,-

499,- Gå til forhandler

Der er stor forskel på de mange motionsure på det danske marked. Det er dette Beurer motionsur et godt eksempel på. PM25 fra Beurer er et motionsur, der især er udviklet med fokus på pulsmåling. Uret har derfor en pulsmålenøjagtighed i henhold til EKG (Elektrokardiogram). Derfor du er garanteret, at den altid er præcis.

Pulsuret viser ikke blot din nuværende puls, men viser ligeledes din gennemsnits- og maksimumpuls for hver af dine træningspas. Det er selvfølgelig ensbetydende med, at det er et motionsur, der især henvender sig til dig, der vægter pulsmåling højt. På baggrund af dette, er PM25 et hyppigt valg blandt løbere og cyklister.

Har også andre funktioner end pulsmåling

Urets funktioner er selvfølgelig ikke begrænset til pulsmåling. Til trods for den lave pris, byder det også på et væld af andre funktioner. En række af disse funktioner dækker blandt andet over en justerbar træningszone med alarm og stopur. Dertil også beregning af kalorieforbrænding i kcal og beregning af fedtforbrænding i g.

Beurer har ligeledes valgt at forsynet PM25 med en baggrundsbelyst skærm. På denne skærm vises der både dato og tid. Derfor kan det selvfølgelig også fungere som et almindeligt armbåndsur. Endvidere kan du bruge pulsuret til svømning, da det er vandtæt ned til 30 meter. Derfor kan du også have det med i brusebad.

Leveres med brysterem

I modsætning til flere af de andre motionsure, der er beskrevet herover, er dette ur ikke blevet forsynet med en integreret pulsmåler. I stedet skal du benytte dig af en brysterem, der kan måle pulsen for dig. Heldigvis er det ikke noget, du skal tilkøbe ved siden af, da det medfølger, når du vælger at købe et Beurer PM25.

Denne brystrem er i stand til at transmittere informationer om din hjerterytme. Disse informationer sendes direkte til dit pulsur via et analogt signal. Det er derfor ikke det bedste motionsur for dig, der gerne vil undgå en brystrem. Foretrækker du den nøjagtige pulsmåling, er dette et passende motionsur for dig.

Detaljer:

 • Vandtæt: Ja, til 30 meter
 • Batteri: 3V CR2032
 • Garanti: 2 år
 • Pulsmåling: Ja, via brystrem
 • Kalorietæller: Ja

Fitbit Inspire HR

fitbit inspire hr

Forhandler Pris Mere info

725,-

725,- Gå til forhandler

Du har et væld af gode muligheder, hvis du er på udkig efter et motionsur. I denne anledning er Fitbit værd at overveje. Det er nemlig en af de mest fremtrædende fabrikanter af trænings- og motionsure på markedet. Deres Inspire HR er et glimrende bud, da uret kan hjælpe dig med at gå efter dine trænings- og vægtmål.

Med dette ur får du adgang til mere end 15 træningstilstande og adskillige spændende ekstrafunktioner. Det gør sig blandt andet gældende for en guidet vejrtræning, sundhedsregistrering for kvinder samt VO2-max. Det er ensbetydende med, at det er et motionsur, der byder på funktioner, der tiltaler langt de fleste.

Kommer med indbygget pulsmåler

Fitbit Inspire HR er udstyret med en integreret pulsmåler, der hjælper dig med dine træningssessioner. Det gør det ved at vise pulszoner og assistere dig med registrering af forbrændte kalorier. Hvis du har dit Inspire HR på døgnet rundt, optager måleren også din hvilepuls, og viser en række generelle statistikker i app’en.

Det er ikke blot på land, at du kan bruge dette ur til at måle din aktivitet. Inspire HR er nemlig vandtæt ned til 50 meter, hvorfor du kan have det på i bruseren eller i poolen. Ikke nok med, at du kan have det på, så kan du endda også måle, hvor langt du har svømmet. Er du en hyppig svømmer, er dette derfor et godt køb.

Kan genkende forskellige typer aktiviteter

Der er ikke behov for, at du selv starter de enkelte aktiviteter. Måler kan registrere og genkende flere typer aktiviteter, når du går i gang med dem. Det er blandt andet gældende for løb, gang, svømning og cykling. Det medfører, at det er nemmere at registrere dine data, men også at der altid ydes en nøjagtig information.

Funktionen er udviklet af Fitbit selv, og har fået navnet SmartTrack. Det er en funktion, der automatisk kan registrere udvalgte træningsaktiviteter, uden at der er behov for manuel aktivering. Uanset om aktiviteten er startet på manuel eller automatisk vis, kan du se alle dine aktivitetsoptegnelser i Fitbits applikation.

Kan også registrere data om din søvn

Søvn er vigtigt af flere årsager. Det er vigtigt for dit helbred, at du sover godt, og at det er kvalitetssøvn. Det kan dit Inspire HR hjælpe dig med at opnå. Motionsuret kan registrere mængden af let, dyb og REM-søvn, og giver dig anbefalinger til bedre søvnrutiner ud fra dette. Disse anbefalinger finder du i Fitbit-app’en.

Det integrerede batteri er naturligvis et kraftigt ét af slagsen. Det kan yde op til fem dages batteritid, hvorfor der sjældent er behov for at genoplade batteriet. På det intuitive interface, er det nemt at få et overblik over antal skridt, antal kalorier du har forbrændt, samt din generelle aktivitet i løbet af dagen.

Detaljer:

 • Wi-Fi: Nej
 • Bluetooth: Ja
 • NFC: Nej
 • GPS: Nej
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Ja
 • Skærm: OLED
 • Batteritype: Lithium-polymer
 • Batteritid: Op til fem dage
 • Vægt: 20 gram

Withings Move

withings move

Forhandler Pris Mere info

510,-

510,- Gå til forhandler

Med Withings Move får du et motionsur, der byder på et klassisk design. Det er tydeligt at se, at fokus har været, at de skulle ligne et ganske almindeligt armbåndsur. Derfor er det selvfølgelig også et ur, der tiltaler dig, der foretrækker et motionsur, der ikke ser for sportsligt ud. Det er i hvert fald ikke gældende for dette.

Til trods for det klassiske design, er der dog ikke gået på kompromis med funktionaliteten. Uret giver dig en lang række informationer om dine daglige aktiviteter. Det kan bruges til at registrere bl.a. gang, løb, svømning og din søvnkvalitet. Du kan hente Health Mate-app’en, der kan give dig et godt overblik over aktiviteterne.

Byder på en lang batterilevetid

Der er ikke noget behov for at lade uret op på daglig basis. Der er heller ikke noget behov for at lade uret op på ugentlig basis. Withings har nemlig udstyret Move-uret med et batteri, der kan holde op til 18 måneder. Derfor kan du blot koncentrere dig om dit velvære og din træning, frem for at skulle lade uret op konstant.

Endvidere er det også et ur, der er vandafvisende ned til 50 meters dybde. Derfor behøver du ikke at tage det af, når du går i brusebad. Faktisk behøver du heller ikke at tage det af, hvis du vil have en svømmetur. Er du hyppig svømmer, der svømmer for at motionere, kan du også måle dine svømmeaktiviteter med uret.

Aktivitetsmåling på den lette måde

Withings Move er i stand til at måle dine aktiviteter på automatisk vis, når du går, løber, svømmer eller cykler. Hvis du skal ud at løbe eller cykle, skal du blot trykke på urets knap. Det sætter nemlig uret i træningstilstand. Når uret er sat i træningstilstand, aktiverer Withings Move både en kronograf og den tilsluttede GPS.

Med dette ur får du endda også automatisk søvnovervågning. Uret holder nemlig øje med, hvor længe og hvor godt du sover. Når du vågner, får du tilmed et Sleep Score-resultat, så du hurtigt og nemt kan både se og sammenligne kvaliteten af din søvn. Hvis det ønskes, kan Move-ur også vække dig med en blid vibration.

Detaljer:

 • Batteritype: CR2430
 • Batteritid: Op til 18 måneder
 • Remstørrelse: Op til 200 mm.
 • Bredde: 38 mm.
 • Materialer: Plastik og rustfit stål
 • Vandtæt: Ja
 • Skridttæller: Ja
 • Pulsmåler: Nej
 • GPS: Ja, via mobil

Fem måder, et motionsur kan gavne din sundhed

Der er flere gode grunde til, at du bør investere i et motionsur. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør købe et sådant ur, præsenteres du herunder for fem årsager til at gøre det.

1. Du bliver mere motiveret med et motionsur

Når du har et motionsur om håndleddet, bærer du rundt på en enhed, der dokumenterer al din aktivitet. Det kan måske lyde underligt, men det er med til at motivere dig. Du kan nemlig se effekten af din indsats, når du holder øje med din data.

Dertil kommer du også hurtigt til at konkurrere med dig selv. Du vil nemlig forsøge at gå lidt flere skridt, løbe lidt længere, eller forbrænde lidt flere kalorier, end i går.

2. Du bevæger dig mere

Når du pludselig får mere motivation, vil det selvfølgelig resultere i, at du også ender med at bevæge dig lidt mere. Det er ikke blot et salgstrick, men er faktisk underbygget af talrige undersøgelser. Folk, der køber et sådant ur, bevæger sig generelt mere, når det bliver taget i brug.

3. Du taber dig

Når du bevæger dig mere, end ud plejer, så vil det resultere i, at du taber dig. Det er selvfølgelig meget enkelt. Hvis du har et ønske om at tabe dig, så bør der ikke herske tvivl om, at et motionsur kan hjælpe dig. Derfor er det også en god investering for dig, der er i gang med eller står over for et potentielt vægttab.

4. Du kan holde øje med din søvn

Det er selvfølgelig afgørende for din sundhed, at du sover godt. Det kan et sådant ur også hjælpe dig med. Det kan nemlig give dig et bedre overblik over din søvn. Du kan bruge denne data til at vurdere, hvorvidt du sover nok. Endvidere kan du også vurdere, om du sover godt nok.

5. Du kan få styr på din stress

De fleste motionsure er udstyret med en pulsmåler. Den kan hjælpe dig med at holde øje med din form, men den kan også give dig en indikation af, om du er stresset. Der er endda nogle ure, der giver dig besked, hvis det vurderer, at din puls er for høj.