Fitness Tracker Test

Annoncer

Selvom artikel har et redaktionelt fokus indeholder den sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor produktanmeldelserne skal betragtes som annoncer.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

En fitness tracker er et uundværligt redskab, hvis du er seriøs ift. din træning. De fås dog i et væld af varianter, hvorfor det kan være svært at vælge den bedste fitness tracker. I denne sammenhæng er det vigtigt at vælge med udgangspunkt i egne kriterier og præferencer, da det afgør, hvad der er det rette valg for dig.

Endvidere er det vigtigt, at du ikke tror, at du skal skelne mellem en fitness-tracker og et aktivitetsur. Det er blot to forskellige betegnelser for den samme enhed. Hvis du leder efter en god fitness tracker, bør du tage et kig på de modeller, der er beskrevet herunder. De er nemlig blandt markedets bedste.

Garmin Vivofit 3

garmin vivofit 3 aktivitetsur

Forhandler Pris Mere info

449,-

449,- Gå til forhandler

Hvis du gerne vil være på den sikre side, bør du vælger en Garmin fitness tracker. Det kunne bl.a. være Vivofit 3, der er blandt deres mest populære modeller. Den udmærker sig især ved at være i stand til at lære om dit aktuelle aktivitetsniveau, hvorefter den udnytter denne viden til at udstykke en række daglige mål til dig.

Når du når de mål, der er blevet sat, vil enheden selv justere dine mål til næste dag. Det hjælper dig gradvist med at opnå en bedre og sundere livsstil – og du vil også komme i bedre form. Du kan nemt følge med i dine fremskridt ift. aerobe aktivitetsmål, som blandt andet anbefales af organisationer såsom WHO.

Ved hvornår du bevæger dig

Garmin har forsynet deres Vivofit 3 med Move IQ. Det er en bevægelsesdetektor, der registrerer forskellige aktiviteter. Det inkluderer bl.a. løb, cykling, svømning og gang. Derfor behøver du ikke at skifte aktivitet selv, men kan blot lade din fitness tracker gøre det for dig. I stedet kan du blot fokusere på at yde dit maksimale.

Det registrerer hver gang, at din bevægelse ændrer sig. Samtidig registrer den al din aktivitet, som gemmes direkte i Garmin Connect. Det er en app, der kan downloades til din smartphone. I denne app kan du se dine data med flere detaljer, ligesom du også kan deltage i udfordringer og konkurrere mod dine venner.

Indikerer når du skal bevæge dig

Til trods for, at det er bedst at bevæge sig hele dagen, er det ikke altid, at det er muligt. Vivofit 3 bruges til at registrere din bevægelse, men også din inaktivitet. Det betyder, at din Bluetooth fitness tracker fra Garmin registrerer, hvis du ikke får bevæget dig. Dernæst markerer den over for dig, at det er tid til at bevæge dig.

På skærmen på dit fitness tracker armbånd vises der en rød aktivitetsindikator. Endvidere lyder der også en diskret alarm. Det sker efter en times inaktivitet. Denne aktivitetsindikator øges for hvert 15. minut, der går, indtil du nulstiller. Du kan kun nulstille din aktivitetsindikator ved at gå lidt rundt i et par minutter.

Detaljer:

 • Rem: Silikone
 • Display: Transflektiv MIP, 10 mm. x 10 mm.
 • Batterilevetid: Op til et år
 • Vandtæt: Ja
 • Hukommelse: Fire ugers data
 • Skridttæller: Ja
 • Kalorietæller: Ja
 • Søvnovervågning: Ja

Huawei Band 4

huawei band 4

Forhandler Pris Mere info

291,-

291,- Gå til forhandler

Som følge af den lille størrelse på denne Huawei fitness tracker, er det muligt at bære dit Huawei Band 4 hele dagen. Du kan tilmed tage det med i bad eller en tur i poolen. Uret har nemlig en 5 ATM-vandresistens. Det betyder, at du kan have det med ned på 50 meters dybde, selvom det er sjældent, at man har brug for det.

Det er selvfølgelig også muligt at forbinde uret til din smartphone. Når du har gjort det, kan du modtage både beskeder og notifikationer. Endvidere medfører dette også, at du kan følge med i din puls på din smartphone. Batteriet har en kapacitet på 91 mAh, hvilket giver en batteritid på op til ni dage, og skal lades op via USB.

Udstyret med stor 0,96” touchskærm

Huawei har udstyret deres Band 4 med en stor 0,96” touchskærm. Denne skærm har en opløsning på 160 x 80 pixels. Du kan betjene din fitness tracker via skærmen, men også via en hjemknap. Derfor er det nemt at betjene Band 4. Skærmen er desuden dækket af et beskyttende lag, der minimerer risikoen for et brud.

Du kan desuden få skærmen til at se ud, som du gerne vil have det. Du har nemlig adgang til et stort udvalg af brugerflader til din fitness tracker, som kan hentes via Huawei Watch Face Store. Det betyder, at du kan give dit Band 4 en urskive, der harmonerer med din stil – du kan endda skifte den efter humør, hvis ønsket.

Kommer med indbygget pulsmåler

Den bedste måde at følge din træningsudvikling, er at følge din puls. Derfor er Band 4 selvfølgelig også blevet udstyret med en indbygget pulsmåler. Det er dog ikke en hvilken som helst pulsmåler, men derimod én, der bruger TruSeen 3.5-teknologi til at måle din puls. Pulsmålingen leveres i realtid på skærmen på dit Band 4.

Derfor får du konstant præcis information om dit helbred. Desuden giver enheden besked, når (eller hvis) din puls overstiger det gennemsnitlige maksimum. Som tidligere angivet, har Band 4 en 5 ATM-vandresistens, hvilket er ensbetydende med, at du ikke skal være bekymret for at tage din fitness tracker med i bad.

Detaljer:

 • Batterikapacitet: 91 mAh
 • Batterilevetid: Op til ni dage
 • Bluetooth: Ja
 • NFC: Nej
 • GPS: Nej
 • Pulsmåler: Ja
 • Kalorietæller: Ja
 • Skridttæller: Ja
 • Skærm: Digital, 0,96”
 • Vægt: 20 gram

Fitbit Charge 3

fitbit charge 3

Forhandler Pris Mere info

793,-

793,- Gå til forhandler

Du kan ikke tænke på aktivitetsmålere, uden at tænke på Fitbit. De står bag en række af de mest anerkendte modeller på markedet. En af deres populære modeller er Charge 3, der er udviklet til at kunne styrke din krop og din trivsel. Det gør den ved at skabe et indgående kendskab til din krop via et hav af forskellige målinger.

Det er et godt valg for de fleste, da den både kan måle løb, cykling, svømning og flere andre aktiviteter. Derfor er Fitbit Charge 3 sandsynligvis også et ideelt valg for dit vedkommende, hvis du ønsker at forbedre din fysiske tilstand. Den byder dertil på et slankt, diskret design, hvorfor udseendet også appellerer til langt de fleste.

Kan måle stort set alle sportsaktiviteter

Det er ikke alle aktivitetsmålere, der kan måle alle aktiviteter og sportsgrene. Det er dog ikke tilfældet for et Charge 3 fra Fitbit. Det er i stand til at måle stort set alle sportsaktiviteter, og levere specifikke data herom. Det betyder, at hvad end du er mest til cykling, løb eller fitnesstræning, er Charge 3 en ideel partner for dig.

Fitbit har tilmed forsynet denne fitness tracker med en såkaldt SmartTrack-funktion. Det er en funktion, der medfører, at armbåndet også er i stand til at måle udvalgte træningsforløb på automatisk vis. Derfor er der ikke et behov for, at du aktiverer det manuelt. Det er fx ideelt, hvis din træning i fitnesscenteret er varieret.

Forsynet med avanceret pulsmåler

Dertil er armbåndet blevet forsynet med en avanceret pulsmåler. Den er selvfølgelig i stand til at observere pulsen på håndleddet. Med afsæt i din puls, er den også i stand til at beregne antal forbrændte kalorier. Det er også den, der gør det muligt at indstille intense niveauer til træning – fx ved løbe- eller styrketræning.

Ikke nok med det, så er det også blevet udstyret med en række specifikke modusser. Det betyder, at du med dette armbånd har adgang til specifikke modusser til et hav af træningsformål. Det inkluderer blandt andet modusser til optimering af din ydelse i udholdenhedstræning, fedtforbrænding såvel som cardiotræning.

Kan synkroniseres med din smartphone

Du kan synkronisere den moderne fitness tracker med din smartphone. Ved at gøre dette, kan du analysere statistikker, dele data, sætte mål samt kontrollere din diæt og daglige rutiner. Alt dette sker selvfølgelig i en app på din smartphone. Derfor låser det op for adskillelige muligheder, når du synkroniserer de to enheder.

Endvidere medfører det også, at du kan modtage notifikationer og beskeder på dit armbånd. Du kan tilmed se, hvem der ringer til dig. Det er de færreste smartphones, der ikke kan synkroniseres med Charge 3. Fitbit har nemlig sørget for, at det er kompatibelt med både iOS, Android samt Windows Phone.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Wi-Fi: Nej
 • Bluetooth: Ja
 • GPS: Nej
 • Pulsmåler: Ja
 • Vandtæt: Ja
 • Skærmtype: OLED
 • Batteritype: Lithium-polymer
 • Vægt: 35 gram

Xiaomi Mi Band 4

fitbit charge 3

Forhandler Pris Mere info

339,-

339,- Gå til forhandler

Mi Band 4 fra Xiaomi er skabt til dig, der gerne vil købe en billig fitness tracker, uden at gå på kompromis. Du kan nemlig købe denne fitness tracker betydeligt billigere, end mange andre modeller på markedet. Til trods for dette, er du fortsat garanteret, at Mi Band 4 kan hjælpe dig med at opnå en bedre form og større styrke.

Det er et armbånd, der giver dig dybdegående informationer døgnet rundt. Det er ikke kun i forbindelse med din træning, at det kan bruges. Det kan også give dig informationer om andre aktiviteter og områder af livet. Det er naturligvis også derfor, at du ikke kommer til at mangle data, hvis du har et Mi Band 4 om dit håndled.

Er forsynet med et stærkt batteri

Hvis der er noget, der ikke er gået på kompromis med i Mi Band 4, så er det batteriet. Xiaomi har nemlig valgt at udstyre denne fitness tracker med et meget stærkt batteri. Batteriet har en kapacitet på 135 mAh, hvilket giver en maksimal batterilevetid på 20 dage. Det betyder, at du ikke skal lade batteriet op i tide og utide.

Samtidig bør det også nævnes, at det er en fitness tracker, der byder på et hav af indstillinger. Mere specifikt, er det muligt at vælge mellem seks forskellige sportsindstillinger. Derfor er der selvfølgelig en indstilling for enhver smag. Ydermere får du en stor mængde info om, hvordan du kan forbedre dine resultater.

Du kan tage Mi Band 4 med på svømmetur

Hvis du godt kan lide at svømmetræne, er Mi Band 4 især værd at overveje for dig. Du kan nemlig roligt tage den med på en svømmetur, da den er certificeret med en vandresistens på 5 ATM. Det betyder, at du kan have din fitness tracker med i vandet. Det er gældende, uanset om det er en tur i poolen eller i brusebad.

Endvidere er det også et armbånd, der byder på et meget tyndt design. Faktisk er det så tyndt, at du næsten ikke lægger mærke til, at du har det på. Samtidig byder det på en urskive, der kan ændres, når det lyster. Du kan derfor ændre urskiven, så den kan kombineres med dit valg af tøj, såfremt det er noget, der ønskes.

Detaljer:

 • Skærm: 0,95” – 120 px x 240 px
 • Batterikapacitet: 135 mAh
 • Batteritype: Li-Po
 • Batteritid: Op til 20 dage
 • Mål (Strop): 18 mm. x 216 mm.
 • Vandtæt: Ja, 5 ATM
 • Vægt: 22 gram
 • Understøtter: Android 4.4+ og iOS 9.0+

Samsung Galaxy Fit

samsung galaxy fit

Forhandler Pris Mere info

999,-

999,- Gå til forhandler

Samsung Galaxy Fit bliver hurtigt din nye partner i alt, der har med sport og motion at gøre. Det er gældende, uanset om du blot løber i ny og næ, eller du er meget seriøs omkring din træning. Det er nemlig en fitness tracker, der har noget at byde på for enhver. Derfor egner armbåndet sig til både begyndere og garvede.

Du vil – med garanti – også sætte stor pris på, at det er en fitness tracker, der byder på et hav af funktioner. Det byder på både skridttæller, pulsmåler, aktivitetsmåling samt stresshåndteringsfunktion. Dertil er det også lykkedes for Samsung at skabe et armbånd med et slankt, minimalistisk design, der kan bruges til dagligt.

Genkender automatisk aktiviteter

Et aktivitetsarmbånd er kun noget værd, hvis du husker at starte det, når du går i gang med en aktivitet. Det er dog ikke altid, at man husker dette. Har du en tendens til at glemme det, er Galaxy Fit et passende valg for dig. Det kan nemlig automatisk genkende flere forskellige aktiviteter, da det registrerer dine bevægelser.

Ovenstående er noget, der bl.a. gør sig gældende for gang, løb, cykling, roning og dynamisk træning. Hvis det ikke er én af disse aktiviteter, du beskæftiger dig mest med, kan du heldigvis vælge manuelt mellem over 90 ekstra aktiviteter. Disse kan findes i Samsun Health, som er en applikation til din smartphone.

Er forsynet med flere velværefunktioner

Du kan træne lige så meget, du har lyst til, men hvis ikke du får nok med søvn, hjælper det ikke. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på at få en god nattesøvn. Ikke nok med, at det er vigtigt, at du får en god søvn, så skal du også håndtere dit stressniveau. Det er vejen frem til en sundere og mere balanceret livsstil.

Det er med afsæt i denne viden, at Samsung har valgt at udstyre deres Galaxy Fit med både søvnanalyse og stresshåndteringsfunktioner. Hvis du vil sætte dit velvære i første række, kan du hverken gå på kompromis med træning, kost eller søvn. Det er dog lettere sagt end gjort, hvorfor en Galaxy Fit vil være til stor hjælp.

Få notifikationer fra din smartphone

Du har et hav af muligheder, hvis du synkroniserer din smartphone med et Galaxy Fit. Ved at gøre dette, kan du modtagen dine notifikationer og beskeder direkte på håndleddet. Det kræver dog, at du er inden for en vis rækkevidde af den tilsluttede smartphone. Synkroniseringen finder nemlig sted ved hjælp af Bluetooth.

Endvidere er Galaxy Fit også udstyret med en såkaldt widget. I denne widget finder du informationer om dine alarmer, kalender og vejret. Endnu et aspekt, der vidner om, at der er tale om en moderne fitness tracker er, at det automatisk viser et dobbelt ur, når du rejser til en anden tidszone. Derfor skal du ikke selv stille uret.

Detaljer:

 • Farve: Sort
 • Bluetooth: Ja
 • Pulsmåler: Ja
 • Skærm: Digital AMOLED, 0,95”
 • Touch: Ja
 • OS: Realtime OS
 • Batterikapacitet: 120 mAh
 • Vægt: 24 gram

Garmin Vivosport

garmin vivosport

Forhandler Pris Mere info

1499,-

1499,- Gå til forhandler

Garmin Vivosport er en fitness tracker, der er fyldt med et væld af funktioner. På trods af et kompakt design, der dog passer til enhver lejlighed, er Vivosport blevet forsynet med GPS. Det betyder, at du kan spore dine udendørs aktiviteter på nøjagtig vis. Du kan dog også bruge det til at måle et væld af indendørs aktiviteter.

Den giver dig værktøj, der kan bruges til overvågning af kondition. Dertil byder den også på stressregistrering hele døgnet, samt et væld af praktiske forbundne funktioner. Fx er det forsynet med automatisk upload til Garmin Connect, der er deres online træningsunivers. Derfor er det en komplet pakke til aktivitetsmåling.

Mål både sport på farten eller derhjemme

Vivosport er også forsynet med indbygget GPS. Derfor har du friheden til at udføre dine aktiviteter udendørs. Hvad enten du løber, går eller cykler, kan du bruge Vivosport til at holde styr på både distance, hastighed og tid. Du kan endda få vist den respektive rute på kort i Garmin Connect – enten på din PC eller din smartphone.

Ydermere har den også en række forprogrammerede aktiviteter med tidtagning. Det inkluderer blandt andet styrke- og konditionstræning. Det er ensbetydende med, at Garmin Vivosport hjælper dig med at træne på den måde, du ønsker. Derfor er det også en fitness tracker, der lever op til langt de flestes krav.

Daglig formovervågning og stressregistrering

I og med, at aktivitetsarmbåndet er forsynet med Garmin Elevate, kan du holde øje med centrale elementer i din træning og sundhedstilstand. Det skyldes, at du kan måle din puls direkte i håndleddet – hele døgnet rundt. Med de pulsdata, der bliver indsamlet, kan det ligeledes estimere din VO2-max og din fitnessalder.

Det er to gode indikatorer for din fysiske form. Fælles for dem begge er, at de kan forbedres i tidens løb med regelmæssig motion. Endvidere holder Vivosport også øje med din pulsvariation (HRV). Det er også en vigtig indikator for dit helbred, eftersom det kan bruges til at beregne og vise dit nuværende stressniveau.

Målet med dette, er at gøre dig opmærksom på, at der er fysiske eller følelsesmæssige faktorer, der får dit stressniveau til at stige. Hvis din aktivitetsmåler viser, at dit stressniveau er for højt, skal du selvfølgelig finde en måde at stresse af på. Det kræver dog, at du først og fremmest får kendskab til det høje stressniveau.

Detaljer:

 • Mål: B: 21 mm. x D: 10,9 mm.
 • Omkreds: 122 mm. til 215 mm. (to størrelser)
 • Batterilevetid (GPS): Op til otte timer
 • Batterilevetid (Smartwatch): Op til syv dage
 • Vandtæt: Ja
 • Vægt: 27 gram
 • Pulsmåler: Ja
 • Kalorietæller: Ja
 • Understøtter: iOS og Android

Hvorfor skal jeg investere i en fitness tracker?

Der er flere årsager til, at du bør investere i en fitness tracker. Hvis du har et ønske om at kunne skabe bedre overblik over din træningsfremgang, er en fitness tracker uundværlig. Det er den bedste løsning for dig, der har et ønske om at indhente data, der er relevant for din træning.

Til trods for navnet, er det ikke et armbånd eller ur, der kun kan bruges i et fitnesscenter. De fleste af dem kan sagtens bruges til løb, cykling, roning mv. Op til flere af dem er endda vandtætte, hvorfor du også kan bruge dem i vandet. Det vidner også om, at der faktisk er stor forskel på de forskellige modeller på markedet.

Få motivation til at træne

Det er ikke alle, der synes, at det er nemt at få sig selv trukket ned i fitnesscenteret. Hvis du har svært ved at holde motivationen oppe, så kan en fitness tracker være en god investering. Den kan nemlig hjælpe dig med at blive motiveret. Langt de fleste finder det nemlig motiverende at kunne følge med i sin fremgang.

Hvis du blot træner, uden at måle på din fremgang, er det svært at få en følelse af, at det går fremad. Hvis det også er noget, du kender til, kan det kun gå for langsomt med at investere i en fitness tracker. Med en sådan enhed om håndleddet, får du specifikke data, der viser, om det går fremad med din træning eller ej.

Endvidere har de fleste modeller også en funktion, der minder dig om, at du skal bevæge dig, hvis du enten har siddet eller ligget stille for længe. Derved bliver du hele tiden mindet om, at du skal huske at bevæge dig. Det er nemlig vigtigt, at du ikke sidder ned hele dagen – heller ikke, hvis du har et kontorjob.